Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, Νίκαια, Τζιχαντιστές,

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα στη Νίκαια, το οποίο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 84 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά- ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Παράλληλα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν την ανθρωποσφαγή που προκάλεσε ο Τυνήσιος ομοϊδεάτης τους Μοχάμεντ Λαχουαϊέτζ Μπουχλέλ.

Στην εφαρμογή app Telegram οι τζιχαντιστές έχουν αναρτήσει φωτογραφίες που σχετίζονται με τη φριχτή επίθεση.

Σε μία από αυτές εικονίζεται το Παρίσι και ο Πύργος του Άιφελ στο βάθος να φλέγονται ενώ ένας τρομοκράτης με κουκούλα απομακρύνεται.

Η λεζάντα αναφέρει: «France sous le feu» (Η Γαλλία φλέγεται), στα γαλλικά και στα αραβικά.

Σε μια άλλη φωτογραφία μια ομάδα πέντε τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν γιατί κρατούν αιχμάλωτο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενώ ένας από αυτούς προσπαθεί να τον πνίξει.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε από 31χρονο κάτοικο της Νικαίας, ο οποίος είχε διπλή υπηκοότητα Γαλλίας και Τυνησίας, όταν έπεσε με το φορτηγό που οδηγούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων την Πέμπτη 22:30 (τοπική ώρα) για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τραγωδίας είναι 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Σχετικά άρθρα