Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Με τρανσέξουαλ θα “επανδρωθεί” ο αμερικάνικος στρατός

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Με τρανσέξουαλ θα “επανδρωθεί” ο αμερικάνικος στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άστον Κάρτερ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τρανσέξουαλ,

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ ανακοίνωσε επισήμως σήμερα πως οι τρανσέξουαλ θα μπορούν πλέον ελεύθερα να κατατάσσονται στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κάρτερ η επιλογή για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα και όχι σε στοιχεία τα οποία άσχετα με τις υπηρεσίες και τις ανάγκες του στρατεύματος.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση σε όλα τα κλιμάκια καθώς δεν είναι λίγοι οι αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας οι οποίοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις τους για την ταχύτητα με την οποία γίνονται αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ο κ. Κάρτερ είχε ανακοινώσει την απόφαση του να επιτρέψει στις γυναίκες να εκτελούν όλα τα καθήκοντα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, και άρα να συμμετέχουν και σε μάχες στην πρώτη γραμμή, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις του Σώματος Πεζοναυτών, σε μια ιστορική κίνηση υπέρβασης των διαφορών των δύο φύλων.

Έτσι και σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, παρά τις έντονες αντιρρήσεις ξεκαθάρισε πως από την 1η Οκτωβρίου οι τρανσέξουαλ που θα έχουν καταταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και θα μπορούν να αλλάζουν το φύλο στο κεντρικό σύστημα του αμερικανικού στρατού.

Σχετικά άρθρα