Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το έριξε στις “προσευχές” η Δεξιά στην Ισπανία ενόψει εκλογών

Το έριξε στις “προσευχές” η Δεξιά στην Ισπανία ενόψει εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για El Pais, Podemos, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι, Πάμπλο Ιγκλέσιας,

Με την υπόσχεση της μείωσης φόρων ξεκινά ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, την προεκλογική του εκστρατεία στην Ισπανία. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η El Pais, o Mαριάνο Ραχόι απέστειλε επιστολή στον Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στις 5 Μαΐου υποσχόμενος ότι θα τηρήσει το στόχο του ελλείμματος και θα προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα λιτότητας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, αν είναι ο νικητής των εκλογών της 26ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή η οποία ξεκινά με την προσφώνηση «Αγαπητέ Ζαν-Κλωντ…», αναφέρει πως «το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εφόσον προκύψει κυβέρνηση, είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε και νέα μέτρα εάν καταστεί αναγκαίο».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησαν για «κρυφή ατζέντα» και έωλες υποσχέσεις του Ραχόι και του ζητούν να εντάξει τις περικοπές αυτές στο προεκλογικό του πρόγραμμα για να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν τη στάση τους πριν τις εκλογές της 26ης Ιουνίου.

Η αποκάλυψη της «El Pais» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε κόμματα και συνδικάτα.

«Αυτό είναι το καλύτερο επιχείρημα για να βάλει κανείς φρένο σε μια νέα κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε η Μαρίνα Αλμπιόλ, επικεφαλής της ομάδας του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς (IU) στο Ευρωκοινοβούλιο.

O αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν, δήλωσε πως ο Μαριάνο Ραχόι «ψεύδεται χωρίς να κοκκινίζει».

«Οι ευρωπαικές αρχές θα είναι πιο ευέλικτες, όπως και οι φόροι των κυβερνήσεων του ενός ή του άλλου είδους» δήλωσε ο Νατσο Αλβάρεθ, υπεύθυνος οικονομικού προγράμματος του Podemos. «Για ποιον λόγο ο Μαριάνο Ραχόι δεν βγαίνει να το πει δημόσια αυτο; » αναρωτήθηκε.

Σχετικά άρθρα