Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στη Μόσχα για το “ξέπλυμα” των Τούρκων ναζί της Κριμαίας στην Eurovision

Οργή στη Μόσχα για το “ξέπλυμα” των Τούρκων ναζί της Κριμαίας στην Eurovision
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurovision, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ιωσήφ Στάλιν, Κριμαία, Ναζί, Ουκρανία, Ρωσία, Τάταροι - Τούρκοι,

Για «πολιτική» νίκη της Ουκρανής εκπροσώπου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με ένα τραγούδι που μιλά για την εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν, κάνουν λόγο οι Ρώσοι πολιτικοί.

“Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Eurovision, η πολιτική νίκησε την τέχνη”, δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τον Κονσταντίν Κοσάτσεφ, “η γεωπολιτική πήρε το πάνω χέρι”.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η νίκη αυτή στη Eurovision μπορεί να ενθαρρύνει την ουκρανική ηγεσία και να θέσει σε κίνδυνο τη δύσκολη ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

“Για αυτόν τον λόγο, η Ουκρανία έχασε”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

“Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος”, συνέχισε.

Η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσιεύει στον ιστότοπό της ένα άρθρο με τον τίτλο “Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ”, με το οποίο ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε “πολιτικό” περιεχόμενο.

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Σεργκέι Λαζάρεφ, που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση, αν και κατέλαβε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού.

nazi_tatars Τάταροι Τούρκοι της Κριμαίας που εντάχθηκαν εθελοντικά στα SS και πολέμησαν ως σύμμαχοι των ναζί. Αυτοί “ξεπλύθηκαν” στην Eurovision.

Οι Τάταροι Τούρκοι που εκτοπίστηκαν το 1944 από την Κριμαία, και σε αυτούς είναι αφιερωμένο το τραγούδι που νίκησε στην Eurovision, ήταν συνεργάτες των ναζί κατακτητών. Στη συντριπτική τους πλειονότητα εντάχθηκαν και πολέμησαν ως εθελοντές στα SS. Ως δωσίλογοι και ναζιστές εκτοπίστηκαν από τα εδάφη τους.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η ακόλουθη, που δείχνουν Τατάρισσα Τουρκάλα να δίνει νερό σε Γερμανό στρατιώτη, ενώ στην καρδιά λογότυπο της Eurovision έχει “προστεθεί” η σβάστικα.

eurovision

Σχετικά άρθρα