Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα βομβάρδισε Ελληνορθόδοξη πόλη στη Συρία (βίντεο)

Η Αλ Κάιντα βομβάρδισε Ελληνορθόδοξη πόλη στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αλ Σκελεμπίγια (Σελευκόβηλος), Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ελληνική Ομογένεια, Ισλαμιστές, Κυριακή των Βαΐων, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάσχα, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια), Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, της οργάνωσης που αποτελεί το κυρίως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, βομβάρδισαν την Κυριακή των Βαΐων την ελληνορθόδοξη χριστιανική πόλη Σκελμπίγια (Al Suqaylabiyah) ή Σκελπία (ΣελευκόποληΣελεύκεια πρὸς Βήλῳ) στην επαρχία της Χάμα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους.

Τοπικές πηγές μέσα από την πόλη των περίπου 20.000 κατοίκων αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό των τζιχαντιστών.

“Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, υποστηριζόμενοι από ενόπλους της Αχράρ Αλ Σαμ, βομβάρδισαν τη Σκελμπίγια με τουλάχιστον 14 βλήματα όλμων στην Κυριακή”, δήλωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Αμπούντ Σαρκίς μιλώντας στο ARA News.

“Η επίθεση στόχευσε περιοχές με κατοικίες της Σκελμπίγια, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους”, είπε η ίδια πηγή.

“Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν κατοικίες και συνεργεία διάσωσης αναζητούν θύματα κάτω από τα χαλάσματα”, πρόσθεσε ο Σαρκίς.

Η Σκελμπίγια είναι μια πόλη που οι χριστιανοί είναι η πλειονότητα και ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Η πόλη έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ισλαμιστικών φατριών που προσπαθούν να την καταλάβουν.

Την ώρα του βομβαρδισμού οι χριστιανοί ήταν μαζεμένοι στην εκκλησία. Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα