Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Ομπάμα για για περαιτέρω συνέπειες κατά της Ρωσίας

Προειδοποίηση Ομπάμα για για περαιτέρω συνέπειες κατά της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Ουκρανία, Ρωσία, Τζέι Κάρνεϊ, Φρανσουά Ολάντ,

«Ο πρόεδρος εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία για τη στήριξη που παρέχει η ρωσική κυβέρνηση στις ενέργειες των ενόπλων, φιλορώσων αυτονομιστών που απειλούν να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκειά της οποίας ο Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει περαιτέρω συνέπειες εάν συνεχιστούν οι ενέργειές της στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος σημείωσε την αυξανόμενη πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της στην Ουκρανία και κατέστησε σαφές ότι το κόστος των ρωσικών ενεργειών θα αυξηθεί εάν συνεχιστούν αυτές οι δράσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε τη Δευτέρα να εντείνει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, επεκτείνοντας τον κατάλογο των ατόμων που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση χορήγησης βίζας. «Η Ρωσία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία. Η απλή παρουσία των στρατευμάτων, εκτός από ότι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ουκρανίας, δημιουργεί απειλή αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπλήρωσε ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις σε πρόσωπα και θεσμικά όργανα στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των μετάλλων, των ορυχείων, της μηχανικής και της άμυνας.

Τηλεφωνική Επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ

Πέραν των συνομιλιών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος συνομίλησε με το Γάλλο Πρόεδρο για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορωσικοί αυτονομιστές, με την υποστήριξη και το συντονισμό που έχουν από την πλευρά της Μόσχας, έχουν εντείνει την εκστρατεία τους για να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σημαντικές πρόσθετες δαπάνες αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ενεργήσει με μεγάλη αυτοσυγκράτηση και εξήρε τις προσπάθειες της ουκρανικής κυβέρνησης να ενοποιήσει τη χώρα με τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου και τη συνέχιση μιας διαδικασίας συνταγματικής μεταρρύθμισης χωρίς αποκλεισμούς.

Σχετικά άρθρα