Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Το Ισλαμικό Κράτος εξελίσσει νέα χημικά όπλα στη Μοσούλη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, ISIL, ISIS, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Τζον Μπρέναν,

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στους Κούρδους Πεσμεργκά στο Ιράκ ενώ εξελίσσει νέα χημικά όπλα όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι τζιχαντιστές εκτόξευσαν δώδεκα πυραύλους οπλισμένους με χημικά.

Σύμφωνα με το έντυπο το Ισλαμικό Κράτος έχει εξελίξει νέα χημικά σε ένα πανεπιστήμιο στη Μοσούλη και η παραγωγή συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Όπως είναι φυσικό οι φόβοι όλων επικεντρώνονται στην πιθανότητα εξαγωγής των χημικών στην Ευρώπη από τζιχαντιστές που επιστρέφουν κατά εκατοντάδες στις πατρίδες τους από το Χαλιφάτο.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο διευθυντής της CIA επιβεβαίωσε πως το ISIS έχει τη δυνατότητα να παράγει τέτοια όπλα όπως αέριο μουστάρδας και χλωρίου.

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές επιθέσεις με χημικά καταγράφεται αυτή της 12ης Μαρτίου όταν στα βόρεια του Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με χημικά σκοτώνοντας δεκάδες και τραυματίζοντας πάνω από 600 άτομα.

Σχετικά άρθρα