Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Αν δεν εκδοθεί βίζα ως τον Ιούνιο άκυρη η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Νταβούτογλου: Αν δεν εκδοθεί βίζα ως τον Ιούνιο άκυρη η συμφωνία για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τουρκία,

Ευθεία προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους απευθύνει ο Νταβούτογλου, καθώς τονίζει πως αν μέχρι τον Ιούνιο δεν εκδοθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για το προσφυγικό, θα ακυρωθεί.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ουσιαστικά επανέλαβε τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Εθνοσυνέλευση έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΕ, για το θέμα της βίζας.

«Η συμφωνία με την EE είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς στη βίζα και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί.

Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σχετικά άρθρα