Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική έρευνα για προσβολή του Ερντογάν στη Γερμανία! “Γατάκι” η Μέρκελ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ελευθερία Τύπου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλάμ, Λογοκρισία, Πολιτική Σάτιρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ξεκίνησε δικαστική έρευνα για τον δημοσιογράφο Jan Böhmermann ο οποίος είχε προβεί σε “άσεμνες” δηλώσεις εναντίον του προέδρου Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF μέσω σατιρικού ποιήματος.

Η Εισαγγελία του Μάιντς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Böhmermann με την κατηγορία προσβολής κρατικού προσώπου, έπειτα από καταγγελία 20 ατόμων.

Βάσει το άρθρο 103 του Ποινικού Κώδικα της Γερμανίας, μπορεί να ανοίξει δίκη με αίτημα ποινή φυλάκισης 3 ετών για προσβολή ξένου κρατικού προσώπου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μάλιστα με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χαρακτηρίσει «εσκεμμένη προσβολή» το περιστατικό!

Ο Γερμανός κωμικός Jan Böhmermann στην εκπομπή «Neo Magazin Royale» είχε διαβάσει το ποίημα με τον τίτλο «Schmähkritik» (προσβλητική κριτική).

Το κανάλι ZDF είχε τερματίσει την ανάρτηση της συγκεκριμένης εκπομπής στο διαδίκτυο επειδή δεν συνάδει με την αντίληψη ποιότητας και κωμωδίας που έχουν.

Ο συντονιστής της εκπομπής Dr. Norbert Himmler είχε δηλώσει ότι και η σάτιρα έχει τα όρια της και ότι με την παρωδία αυτή παραβιάζονται τα όρια αυτά.

Σχετικά άρθρα