Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

El Pais: Κινδυνεύουμε όλοι ανά πάσα στιγμή σε όλη την Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για El Pais, ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισπανία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Για πλήγμα στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης από το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο σε άρθρο της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η ισπανική εφημερίδα «El Pais», σημειώνοντας ότι το διπλό χτύπημα στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες, αποτελεί μια πρόκληση για τους θεσμούς της Ε.Ε., κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες της μπορούν να είναι θύματα βίας οποιαδήποτε στιγμή.

Αυτή η πρόκληση, σημειώνει η «El Pais», απαιτεί μια κοινή απάντηση από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα πολιτικού, στρατιωτικού και αστυνομικού χαρακτήρα, καθώς και σε επίπεδο πληροφοριών.

Αν η Γηραιά Ήπειρος θέλει να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στην τζιχαντιστική τρομοκρατία πρέπει να ξεπεράσει τις εθνικές δράσεις και να θέσει σε εφαρμογή ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, που θα βάλει φρένο στη μεγαλύτερη πρόκληση, μαζί με την προσφυγική κρίση, που έχει μπροστά της.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, σημειώνεται, ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη τρέπονται σε φυγή από τους ίδιους τρομοκράτες που επιτίθενται στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια και πολύ λεπτή πρόκληση, στην οποία δεν μπορούν να απαντήσουν μεμονωμένα τα κράτη – μέλη.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί από κοινού, προκειμένου να αποφευχθεί ότι τα σαφή λάθη στις υπηρεσίες πληροφοριών ορισμένων χωρών θα επιτρέψουν νέες επιθέσεις αυτού του τύπου.

Η απάντηση απαιτεί αρχικώς μια μεγάλη συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο των θεσμών και όλων των κρατών – μελών προκειμένου να δράσουν με τρόπο συντονισμένο.

Παράλληλα, όμως, απαιτούνται κοινά μέτρα σε στρατιωτικό και αστυνομικό επίπεδο, καθώς και στο πεδίο των πληροφοριών.

Πρέπει να υπάρξει στρατιωτική δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και αστυνομική δράση εναντίον όσων περιμένουν τη στιγμή για να σκοτώσουν.

Κυρίως, όμως, σημειώνει η «El Pais», πρέπει να τελειοποιηθούν τα συστήματα πληροφοριών και καθορισμού των κανόνων του παιχνιδιού στην Ε.Ε., προκειμένου να διερευνηθούν οι χιλιάδες δυνητικά επικίνδυνοι πολίτες, χωρίς όμως να παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά χωρίς αφέλεια και χωρίς να σταυρώνουμε τα χέρια όταν όλη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σαφή απειλή.

Σχετικά άρθρα