Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φριχτή προβοκάτσια Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με στόχο τους Κούρδους

Φριχτή προβοκάτσια Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με στόχο τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε επίσης την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, «δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε στο μεταξύ την πληροφορία για τον τραυματισμό Ισραηλινών πολιτών, από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή, η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), αν και όλοι γνωρίζουν ότι το PKK με επίσημη θέση του έχει απαγορεύσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Εξάλλου το PKK είναι αριστερή οργάνωση, όχι τζιχαντιστική, οι αριστεροί δεν ανατινάζονται για να πάνε βρούνε παρθένες και πιλάφια στον “παράδεισο”.

Ωστόσο, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ Newroz (Νεβρόζ).

Το Newroz είναι η κουρδική πρωτοχρονιά και εορτάζεται στην εαρινή ισημερία. Οι Κούρδοι ηγέτες έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν οι εορτασμοί της κουρδικής πρωτοχρονιάς να είναι ειρηνικοί.

Οι ίδιοι Τούρκοι αξιωματούχοι, στα πλαίσια της ανόητης προπαγάνδας τους, δηλώνουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν (ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ακριβώς το ψέμα τους) τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τη Δύση ότι θα γίνει και η ίδια θύμα της τρομοκρατίας επειδή υποστηρίζει τους Κούρδους.

Ότι ο ημίτρελος της Άγκυρας αποδεδειγμένα στηρίζει, υποστηρίζει και εξοπλίζει όλες τις τζιχαντιστικές συμμορίες της Συρίας είναι προφανώς “άνευ λόγου και σημασίας”.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για νέα προβοκάτσια του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να εισβάλει στη Συρία όχι για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος αλλά για να επιτεθεί στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG, οι οποίοι ανακήρυξαν την περασμένη εβδομάδα το συριακό Κουρδιστάν ημιαυτόνομη ομόσπονδη επικράτεια εντός της Συρίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ DEBKA, έχει δεσμευτεί προς τους Κούρδους της Συρίας ότι εάν δεχθούν εισβολή από την Τουρκία, η ρωσική πολεμική αεροπορία θα τους υποστηρίξει.

Ο αρχιπροβοκάτορας αρχιμαφιόζος Ερντογάν είναι έτοιμος να ανατινάξει στον αέρα όλη την ανατολική Μεσόγειο κυνηγώντας τη χίμαιρα του νεοοθωμανισμού του.

Τέλος, καλά ενημερωμένες πηγές δεν θεωρούν τυχαίο τον τραυματισμό των Ισραηλινών τουριστών, ανεξάρτητα από ό,τι λένε οι Τούρκοι.

Ισραηλινοί υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως τοποθετηθεί υπέρ ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Δείτε εδώ: Βίντεο τη στιγμή της επίθεσης αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Σχετικά άρθρα