Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τούνελ προσπάθησε το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Με τούνελ προσπάθησε το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέα επίθεση τη Δευτέρα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, τη μόνη πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης ανατολικά.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ, μια πόλη 200.000 κατοίκων, χτισμένη στις όχθες του Ευφράτη, τελεί σε πλήρη πολιορκία – αποκλεισμό από τον Μάιο του 2015. Την πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος. Εφόδια στην πόλη πέφτουν από ρωσικά ή συριακά αεροπλάνα με αλεξίπτωτα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει βρει τον “μπελά” του στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, διότι την πόλη υπερασπίζονται επίλεκτες δυνάμεις του συριακού στρατού, της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με διοικητή τον υποστράτηγο Ισάμ Ζαχρεντίν (Issam Zahreddine), έναν ιδιαίτερα γενναίο και σκληροτράχηλο πολεμιστή που έχει στο πλευρό του να μάχεται τον ίδιο του τον γιο, τον Γιαρόμπ.

Ο υποστράτηγος Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος, είναι Δρούζος στο θρήσκευμα. Η πόλη πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και από τον Μάιο του 2015 έχουν αποκοπεί οι οδοί ανεφοδιασμού της.

Το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε τη Δευτέρα τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, και δεν επιτρέπουν σε συριακά ή ρωσικά αεροπλάνα να πετάξουν, και επιτέθηκε στη συνοικίες Αλ Σινάα, Αλ Ρουσάφα, Αλ Χαγουίκα και Αλ Ρασιντιγιάχ.

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν τα αμυντικά οχυρώματα τους στρατού, ωστόσο, δεν κατάφεραν κάποιο σημαντικό κέρδος εξαιτίας της μανιασμένης αντίστασης των υπερασπιστών της πόλης.

Στρατιωτική πηγή από την 104η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος έσκαψε τούνελ στις συνοικίες Αλ Σινάα και Αλ Ρουσάφα για να επιτεθεί στις κυβερνητικές δυνάμεις, επειδή τα οπλοπολυβόλα των κυβερνητικών δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν.

Έγιναν όμως αντιληπτοί και 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, μεταξύ τους ξένοι εθελοντές – μισθοφόροι από τη Λιβύη, τη Σαουδική Αραβία και το Μαρόκο.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν επίσης και στο αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο επίσης ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά αποκρούστηκαν.

Σχετικά άρθρα