Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός τζιχαντιστής είπε στη μάνα του ότι θα ερχόταν διακοπές στην Ελλάδα

Αμερικανός τζιχαντιστής είπε στη μάνα του ότι θα ερχόταν διακοπές στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λιποτάκτες, Μοχάμετ Τζαμάλ Χοές, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Αμερικανός τζιχαντιστής είπε στη μητέρα του ότι θα πήγαινε για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά αντί για ηλιοθεραπεία σε κάποιο ελληνικό νησί βρέθηκε στο Ιράκ να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο γεννημένος στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Μοχάμετ Τζαμάλ Χοές (Mohamad Jamal Khweis), εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος πριν δύο μήνες, όταν υποτίθεται θα ερχόταν στην Ελλάδα για διακοπές.

Τώρα είναι αιχμάλωτος των Κούρδων Πεσμεργκά. Τον έπιασαν κοντά στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ, ενώ προσπαθούσε να λιποτακτήσει από το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας Κούρδος αξιωματικός τον εντόπισε να κρύβεται ανάμεσα σε ψηλά χορτάρια. Το πρώτο πράγμα που φρόντισε να δηλώσει στους Κούρδους, όταν τον έπιασαν, ήταν ότι ήταν “ξένος”.

Είχε πάνω του το δίπλωμα οδήγησης από τη Βιρτζίνια και εξέπληξε τους Κούρδους όταν τους μίλησε σε άψογα αμερικάνικα αγγλικά.

Οι Κούρδοι για να βεβαιωθούν τον εμφάνισαν στην κουρδική τηλεόραση.

Ο πατέρας του, από την Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, μόλις τον είδε σοκαρίστηκε. “Ο γιος μου δεν θα πήγαινε ποτέ στο Ιράκ. Αυτός είναι ο γιος μου, είναι καλός άνθρωπος”, είπε.

Αλλά και ένας από τους θείους του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο ανιψιός του πολεμούσε για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

“Δεν μιλάει καν αραβικά! ISIS; Δεν το πιστεύω”, δήλωσε. “Είναι ένα ήσυχο παιδί… ένα καλό παιδί”.

“Είχε αυτοκίνητο, είχε δουλειά. Οι γονείς του του πρόσφεραν τα πάντα. Κανείς μας δεν ξέρει τι να σκεφτεί. Η μητέρα του κλαίε锨.

Περισσότεροι από 250 Αμερικανοί πολίτες έχουν ενταχθεί ή προσπάθησαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος από το 2011.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της παράδοσης του Αμερικανού τζιχαντιστή στους Πεσμεργκά:

Σχετικά άρθρα