Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

40 τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι

40 τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιποτάκτες, Τζιχαντιστές, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

40 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος λιποτάκτησαν από την οργάνωσή τους και παραδόθηκαν σε ισλαμιστές ενόπλους της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ στο Χαλέπι.

Η ομαδική λιποταξία έγινε στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού το Σάββατο.

Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος που ήθελαν να αυτομολήσουν και μελών της “μετριοπαθούς” ισλαμιστικής οργάνωσης.

“Είχαν γίνει εμπιστευτικές επαφές μεταξύ μελών της αντιπολίτευσης και μελών του ISIS τους τελευταίους δύο μήνες. Οι προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα τη λιποταξία των 40 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια της Φαϊλάκ Αλ Σαμ”, είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλί Τζαφάρ μιλώντας στο ARA News.

“Η μυστικότητα αυτής της επιχείρισης οδήγησε στην επιτυχία της. Οι τζιχαντιστές που έφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται τώρα σε ασφαλή τοποθεσία”, είπε ο Τζαφάρ, προσθέτοντας ότι οι λιποτάκτες θα παραμείνουν υπό στενή επιτήρηση από τους ισλαμιστές “ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραβιάσουν τους όρους της συμφωνίας”.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική λιποταξία μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες ημέρες.

Είχε προηγηθεί η λιποταξία τουλάχιστον 80 ξένων μισθοφόρων τζιχαντιστών που διέφυγαν από την ανατολική συριακή επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Επίσης, την 1η Μαρτίου το Ισλαμικό Κράτος είχε εκτελέσει 8 τζιχαντιστές Ολλανδούς υπηκόους, οι οποίοι επίσης είχαν αποπειραθεί να λιποτακτήσουν αλλά για κακή τους τύχη τους έπιασαν σε μπλόκο, τους έσυραν πίσω στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωση, Ράκα, και αφού οδηγήθηκαν στη Σαρία για να δικαστούν, καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Σχετικά άρθρα