Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι συνεργάστηκαν Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος στην Τελ Αμπιάντ (Παρασκήνιο Μάχης)

Έτσι συνεργάστηκαν Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος στην Τελ Αμπιάντ (Παρασκήνιο Μάχης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ακτσάκαλε, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μερικές ώρες πριν την κήρυξη της εκεχειρίας στη Συρία, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, δήλωνε ότι “δεν αναγνωρίζουμε καμία ανακωχή στη Συρία”.

Δηλαδή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν αναγνωρίζει την ανακωχή που συμφώνησαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, την οποία στηρίζει επίσης ο ΟΗΕ, και από αυτή εξαιρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και κάποιες ακόμα τουρκόφιλες τζιχαντιστικές συμμορίες, που χρηματοδοτούνται, εξοπλίζονται και ανεφοδιάζονται από την Άγκυρα.

Την ώρα ακριβώς που θέτονταν σε ισχύ η εκεχειρία, συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στην κουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, μέσα από το έδαφος της Συρίας και υπό την επίβλεψη των Τούρκων στρατιωτών στο Ακτσάκαλε. Ακτσάκαλε ονομάζεται η προέκταση της πόλης Τελ Αμπιάντ στο έδαφος της Τουρκίας.

Δείτε τον χάρτη:

map

Η μάχη κράτησε 16 ώρες και τέλειωσε περίπου στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου με νίκη των κουρδικών δυνάμεων του YPG/YPJ.

Κατά τη διάρκεια της μάχης οι τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος είχαν την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού ενώ οι Κούρδοι των αμερικανικών μαχητικών.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα παρασκήνια της μάχης, τα οποία αποκαλύπτουν πώς η Τουρκία έχει υπό τις εντολές της και χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι διευκόλυναν την επίθεση των τζιχαντιστών

Οι συμμορίες εισήλθαν στην Τελ Αμπιάντ από τρία σημεία μέσα από το τουρκικό έδαφος, από μονοπάτια που είχε ανοίξει ο τουρκικός στρατός ανάμεσα στα ναρκοπέδια.

Με άλλα λόγια ήταν οι Τούρκοι στρατιώτες που έφεραν αυτές τις συμμορίες στα σύνορα και τους διευκόλυναν να εισέλθουν στην Τελ Αμπιάντ για να επιτεθούν.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης είναι αυτόπτες μάρτυρες της διευκόλυνσης που παρείχαν οι Τούρκοι στρατιώτες.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε πισώπλατα στην Τελ Αμπιάντ και εξαπέλυσε την επίθεσή του, ο τουρκικός στρατός παρείχε κάλυψη με πυρά όλμων στους τζιχαντιστές.

Οι Τούρκοι σκότωσαν Κούρδο φρουρό στα σύνορα

Η μάχη ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε στις 16.00 του Σαββάτου. Όσοι τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος επέζησαν υποχώρησαν στο τουρκικό έδαφος, επιστρέφοντας στο Ακτσάκαλε, από τα ίδια μονοπάτια που τους είχε ανοίξει το τουρκικός στρατός για να εισέλθουν στην Τελ Αμπιάντ.

Τουρκικά ασθενοφόρα περίμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων για να παραλάβουν τους τραυματίες τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας Κούρδος στρατιώτης του YPG, που αντιλήφθηκε ότι οι τζιχαντιστές υποχωρούσαν στο έδαφος της Τουρκίας και προσπάθησε να ειδοποιήσει, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους Τούρκους στρατιώτες.

Ακολούθησαν το ίδιο σχέδιο με την επίθεση στην Κομπάνι

Οι τζιχαντιστές ακολούθησαν το ίδιο σχέδιο με εκείνο που είχαν όταν επιτέθηκαν στην Κομπάνι.

Προφανώς ο Τούρκος αξιωματικός που τους καθοδηγεί έχει έλλειψη στρατηγικής φαντασίας.

Οι Κούρδοι που αμέσως αντιλήφθηκαν τι πήγαιναν να κάνουν, τους πρόλαβαν.

Επίσης, οι τζιχαντιστές φορούσαν κουρδικές στολές για να περάσουν απαρατήρητοι. Το ίδιο κόλπο είχαν κάνει και όταν επιτέθηκαν στην Κομπάνι μέσα από την Τουρκία.

Αν και όλα τα επιτελεία γνωρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με την ενεργή υποστήριξη της Τουρκίας, ακόμα στη χώρα τρομοκράτη δεν έχει επιβληθεί καμία κύρωση.

Η Τουρκία θεωρείται σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ακόμα, και εκβιάζει με τους πρόσφυγες την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα