Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ελέγχουν το 50% της Τελ Ριφάτ – Οι μισθοφόροι της Τουρκίας χάνουν

Οι Κούρδοι ελέγχουν το 50% της Τελ Ριφάτ – Οι μισθοφόροι της Τουρκίας χάνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Ριφάτ, Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Σύμφωνα με πολεμικές ανταποκρίσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες συμμετέχουν και οι Κούρδοι του YPG, νικάνε τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στην Τελ Ριφάτ και έχουν καταλάβει το 50% της πόλης.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν κορμό τους Κούρδους της Συρίας, διεξάγουν τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πολεμική επιχείριση για να καταλάβουν τις πόλεις Αζάζ και Τελ Ριφάτ στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και από τις συμμαχικές σε αυτή τζιχαντιστικές συμμορίες.

Καταλαμβάνοντας αυτές τις δύο πόλεις αποκόβουν εντελώς τις οδούς ανεφοδιασμού της Αλ Κάιντα από την Τουρκία και αποτελειώνουν τα σχέδια του Ερντογάν για να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο του.

Οι Κούρδοι έχοντας τη βοήθεια σε αυτό το μέτωπο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατάφεραν γρήγορα να διαλύσουν τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές.

Η Τουρκία για να σώσει τις μισθοφορικές της τζιχαντιστικές συμμορίες από βέβαιη ήττα και αφανισμό, άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου και συνέχισε την Κυριακή σφοδρό βομβαρδισμό με πυροβολικό στοχεύοντας τις κουρδικές θέσεις. Παρά τις εκατοντάδες οβίδες που έριξαν, οι απώλειες των Κούρδων ήταν μόλις 29 μαχητές.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το άθλιο τουρκικό πυροβολικό -που περισσότερη φασαρία κάνει παρά ζημιά- δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει την κουρδική προέλαση.

Όπως γίνεται γνωστό από τα μέτωπα της πρώτης γραμμής, ξημερώματα Δευτέρας, οι κουρδικές δυνάμεις έχοντας απορρίψει το τουρκικό τελεσίγραφο να μην πλησιάσουν την Αζάζ, κυκλώνουν την πόλη για να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση [διαβάστε εδώ].

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις των SDF, Κούρδοι και Άραβες δημοκρατικοί, έχουν εισέλθει μέσα στην Τελ Ριφάτ -όπως βλέπετε και στον χάρτη που δημοσιεύουμε- και ελέγχουν στην ουσία το 50% της πόλης.

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές ηττώνται και οι οβίδες της Τουρκίας είναι απλά ανίκανες να σταματήσουν τη νικηφόρα κουρδική προέλαση και τα θανατηφόρα πλήγματα των ρωσικών μαχητικών.

Η Τελ Ριφάτ είναι μια μικρή πόλη (21.000 κατοίκους είχε πριν τον πόλεμο) στη βορειοδυτική Συρία και απέχει 40 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι.

Η πόλη τελεί υπό την κατοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Μέτωπο, που είναι μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, σύμμαχοι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα όπως λέγεται στη Συρία, και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επίσης μισθοφόρων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Σχετικά άρθρα