Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τζιχαντιστές στα Βαλκάνια

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαλκάνια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κοιλάδα του Πρέσεβο, Τζιχαντιστές,

«Μισθοφόροι» τζιχαντιστές από τα Βαλκάνια προσλαμβάνονται από το Ισλαμικό Κράτος για να χτυπήσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η αδυναμία ή η δυσκολία των ισλαμιστών που μάχονται στα συριακά εδάφη στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους να φθάσουν στην Ευρώπη έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση θυλάκων στην περιοχή των Βαλκανίων, κάτι για το οποίο το tribune.gr έχει γράψει και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέκτες των οποίων έχουν γίνει τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «μαϊμού» ιμάμηδες στρατολογούν άτομα από ορεινά χωριά της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, του Κοσσυφοπεδίου, του Πρέσεβο και της Αλβανίας, προκειμένου να δράσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό του ISIS.

Οι μυστικές υπηρεσίες με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) έχουν παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις, ενώ χαρτογράφησαν τις επίμαχες περιοχές, για την πολύ πιθανή μελλοντική επιχείρηση εξάρθρωσής τους.

Οι «ιμάμηδες», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνουν από 10.000 έως 15.000 δολάρια για κάθε μέλος οικογένειας μουσουλμάνων ή σαλαφιστών που ζουν σε χωριά βαλκανικών χωρών, προκειμένου να ενταχθούν στους «Ευρωπαίους μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και υψηλή αποζημίωση των συγγενών τους στην περίπτωση που χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιθέσεων, αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Από αυτές τις στρατολογήσεις θα προέλθουν οι μελλοντικές επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Από την ίδια «μήτρα» στρατολογήσεων προήλθε και ο 29χρονος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς που συνελήφθη πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη. Ένα από τα σημαντικότερα προπύργια και κέντρα εκπαίδευσης στα Βαλκάνια βρίσκεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πρόκειται για τον ορεινό οκιισμό Gornja Maoca ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εκτός ελέγχου. Η κοινότητα αιρθμεί 500 σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές στη Βοσνία και έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνα τοπικών και διεθνών Αρχών. Η χρηματοδότηση είναι άφθονη και προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα