Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι ανατίναξαν το αεροσκάφος με τους Ρώσους τουρίστες στην Αίγυπτο;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Αίγυπτος, Αλπαρσλάν Τσελίκ, Βομβιστική Επίθεση, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τούρκοι, Χερσόνησος του Σινά,

Η FSB (τέως KGB) υποπτεύεται πως οι Τούρκοι εθνικιστές (“γκρίζοι λύκοι“) σχεδίασαν και εκτέλεσαν την βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος με τους 224 νεκρούς Ρώσους τουρίστες στις 31 του περασμένου Οκτώβρη, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Το Δεκέμβριο οι Ρώσοι βουλευτές Βαλερί Ράσκιν και Σεργκέι Ομπούχοβ ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να κηρύξει ως τρομοκρατική την οργάνωση των “γκρίζων λύκων”, από την οποία προέρχεται και ο Αλί Ακτσά που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 1981.

Οι βουλευτές υποστήριξαν με έγγραφα ότι οι “γκρίζοι λύκοι” προχωρούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις απέναντι στη Ρωσία και πως είναι οι υπεύθυνοι της δολιοφθοράς που προκάλεσε μπλακάουτ στην Κριμαία πριν λίγο καιρό.

Η FSB πιστεύει πως πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος με τους τουρίστες, βρίσκονται οι “γκρίζοι λύκοι” που εμπλέκονται και στις μπίζνες του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το άρθρο, οι “γκρίζοι λύκοι” είναι υπεύθυνοι διαχρονικά για δεκάδες επιθέσεις από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και μετά το 1991 στην περιοχή της Τσετσενίας.

Επιπλέον ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης είναι ο Αλπασλάν Τσελίκ που ομολόγησε περήφανος που σκότωσε τον πιλότο του ρωσικού βομβαρδιστικού ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτο στη Συρία τον περασμένο Νοέμβριο, καταλήγει η εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα