Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 20 τζιχαντιστές του ως “προδότες”

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 20 τζιχαντιστές του ως “προδότες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιποτάκτες, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε περισσότερους από 20 τζιχαντιστές μέλη της επειδή προσπάθησαν να λιποτακτήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο από τοπικές πηγές στην επαρχία της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, οι λιποτάκτες πιάστηκαν και εκτελέστηκαν δημοσίως ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στους υπόλοιπους τζιχαντιστές ότι αυτή θα είναι η μοίρα όσων επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την πρώτη γραμμή και τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο).

“Οι λιποτάκτες συνελήφθησαν σε ένα σημείο ελέγχου [μπλόκο] έξω από τη Μοσούλη το απόγευμα της Παρασκευής. Αφού αναγνωρίστηκαν ως τζιχαντιστές που εγκατέλειψαν τις μάχιμες θέσεις τους στα δυτικά της Μοσούλης, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο της Σαρία”, ανέφερε μια τοπική πηγή στο ARA News.

“Ύστερα από μια σύντομη ανάκριση, το δικαστήριο της Σαρία αποφάσισε ότι όλοι έπρεπε να αποκεφαλιστούν ως ένοχοι προδοσίας”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι τζιχαντιστές αποκεφαλίστηκαν στο κέντρο της Μοσούλης, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η εκτέλεση προκάλεσε φόβο μεταξύ των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί προδότες όσους εγκαταλείπουν τα πόστα τους δίχως άδεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί άνδρες του κατηγορούμενους για προδοσία.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2015 η οργάνωση αποκεφάλισε 10 άνδρες της επειδή λιποτάκτησαν.

Οι έξι ήταν Σύροι τζιχαντιστές και οι τέσσερις εθελοντές από χώρες της Δύσης.

“Το δικαστήριο της Σαρία στη Μοσούλη αποφάσισε να τους αποκεφαλίσει μπροστά σε εκατοντάδες άλλους τζιχαντιστές, ώστε να αποτρέψει νέες λιποταξίες”, είχε πει τότε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Στις 15 Νοεμβρίου 2015 το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 73 τζιχαντιστές του επειδή εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Σιντζάρ, όταν δέχτηκαν επίθεση από τους Κούρδους Πεσμεργκά.

Δεκάδες τζιχαντιστές που τράπηκαν σε φυγή από την πόλη Ραμάντι, πάλι στο Ιράκ, επίσης συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά στρατιώτες.

Οι συνεχώς αυξανόμενες λιποταξίες μαρτυρούν ότι το ηθικό των μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να καταρρέει.

Σχετικά άρθρα