Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

120 στρατιώτες και 70 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

120 στρατιώτες και 70 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αμείωτες και πολύνεκρες μαίνονται οι μάχες στη συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, την οποία πολιορκεί μανιωδώς το Ισλαμικό Κράτος και την υπερασπίζονται κυβερνητικές δυνάμεις και φιλοκυβερνητικοί εθελοντές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλές δεκάδες είναι οι νεκροί και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, 120 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν στις πρόσφατες μάχες και 70 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι απώλειες αυτές είναι από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ πρόκειται για μια άκρως σημαντική πόλη στην ανατολική Συρία.

Αυτή τη στιγμή αν και πολιορκημένη, έχει πληθυσμό 180.000 ανθρώπων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ υπάρχουν οι πετρελαιοπηγές της Συρίας που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι η μόνη πόλη στην ανατολική Συρία που ελέγχεται ακόμα από την κυβέρνηση.

Την πόλη υπερασπίζονται επίλεκτες δυνάμεις του συριακού στρατού, της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με διοικητή τον υποστράτηγο Ισάμ Ζαχρεντίν (Issam Zahreddine), έναν ιδιαίτερα γενναίο και σκληροτράχηλο πολεμιστή που έχει στο πλευρό του να μάχεται τον ίδιο του τον γιο, τον Γιαρόμπ.

Ο υποστράτηγος Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος, είναι Δρούζος στο θρήσκευμα.

Η πόλη πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και από τον Μάιο του 2015 έχουν αποκοπεί οι οδοί ανεφοδιασμού της.

Την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έπιασαν 400 κατοίκους της Ντέιρ Αλ Ζουρ ομήρους. Οι απαχθέντες είναι όλοι σουνίτες στο θρήσκευμα και μεταξύ τους είναι οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών που υπερασπίζονται την πόλη.

Το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος, πάλι στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, εκτέλεσε 280 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα