Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστής αυτοκτονίας έσπειρε το θάνατο στο Καμερούν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Καμερούν, Μπόκο Χαράμ, Τζιχαντιστές,

Τέσσερις προσκυνητές έχασαν την ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί της πόλης Νκουετσέβε στο βόρειο Καμερούν, το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σε μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία και η οποία γίνεται συχνά στόχος των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Η επίθεση έγινε στις 6 το πρωί, την ώρα που τελείωνε η πρωινή προσευχή. Ο βομβιστής, ένα νεαρό αγόρι, έτρεξε ξυπόλυτος προς το τζαμί και ανατινάχθηκε πριν προλάβει κανείς να παρέμβει, όπως δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες.

Για την ώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του χτυπήματος.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο χτύπημα στα βόρεια της χώρας μέσα σε λιγότερο από επτά μέρες. Την προηγούμενη Τετάρτη, μία επίθεση βομβιστών – καμικάζι στο τζαμί της πόλης Κολοφάτα είχε στοιχίσει την ζωή σε 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών Ίσσα Μπακάρι, από το 2013 που η Μπόκο Χαράμ άρχισε της επιθέσεις στα εδάφη του Καμερούν, περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο Βόρειο Καμερούν.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός σκληροπυρηνικού ισλαμικού κράτους στην βορειοανατολική Νιγηρία και χρησιμοποιεί τα γειτονικά εδάφη του Καμερούν ως μία ασφαλή ζώνη ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις της.

Μαζί με την Νιγηρία, τον Νίγηρα, το Τσαντ και την Μπενίν, το Καμερούν συμμετέχει στις συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17.000 ανθρώπους και έχει απομακρύνει περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια από τις οικίες τους.

Σχετικά άρθρα