Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έπιασε 400 ομήρους, γυναίκες και παιδιά, στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Το Ισλαμικό Κράτος έπιασε 400 ομήρους, γυναίκες και παιδιά, στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έπιασαν 400 αμάχους ομήρους, κατοίκους της Ντέιρ Αλ Ζουρ, μετά τη πολύνεκρη επίθεση, πραγματικό σφαγείο, που εξαπέλυσαν το Σάββατο.

Οι όμηροι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, πιάστηκαν από τους τζιχαντιστές καθώς κατέλαβαν νέες περιοχές της πολιορκημένης Ντέιρ Αλ Ζουρ. Να σημειωθεί εδώ ότι το Σάββατο οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 280 αμάχους στην ίδια πόλη, αν και οι ίδιοι το αρνούνται και κατηγορούν τις πολιορκημένες κυβερνητικές δυνάμεις για τη σφαγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και δεν αποτελεί αντικειμενική πηγή πληροφόρησης, μετέδωσε ότι οι απαχθέντες είναι όλοι σουνίτες στο θρήσκευμα και μεταξύ τους είναι οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών που υπερασπίζονται την πόλη.

Οι 400 όμηροι μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, δίχως να έχει γίνει γνωστό ποια είναι αυτή.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις ζωές των ομήρων. αφού είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να τους εκτελέσει όλους, γυναίκες και παιδιά, ως αντίποινα και για να σπάσει το ηθικό των πολιορκημένων μαχητών και στρατιωτών.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι μια άκρως σημαντική πόλη στην ανατολική Συρία. Αυτή τη στιγμή, πολιορκημένη, έχει πληθυσμό 180.000 ανθρώπων. Είναι η μόνη πόλη στην ανατολική Συρία που ελέγχεται ακόμα από την κυβέρνηση.

Την πόλη υπερασπίζονται επίλεκτες δυνάμεις του συριακού στρατού, της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με διοικητή τον υποστράτηγο Ισάμ Ζαχρεντίν (Issam Zahreddine), έναν ιδιαίτερα γενναίο και σκληροτράχηλο πολεμιστή που έχει στο πλευρό του να μάχεται τον ίδιο του τον γιο, τον Γιαρόμπ.

Ο υποστράτηγος Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος, είναι Δρούζος στο θρήσκευμα.

Η πόλη πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και από τον Μάιο του 2015 έχουν αποκοπεί οι οδοί ανεφοδιασμού της.

Μόλις την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, οι Ρώσοι έριξαν με τα αεροπλάνα ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα, που ανακούφισαν τον πολιορκημένο πληθυσμό και στράτευμα.

Ως απάντηση αυτού, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το Σάββατο τη μανιώδη επίθεση στο βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής επαρχίας, ενώ η κυβέρνηση έχει υπό τον έλεγχό της τμήματα της πόλης μεταξύ των οποίων ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο σφυροκοπείται από την οργάνωση.

Στην επίθεση του Σαββάτου 135 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 280 άμαχοι εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επιτέθηκε με 30 βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν μετά από σκληρή μάχη, από τη συνοικία Αλ Μπεγκαϊλίγια, της πολιορκημένης πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στη συνοικία Αλ Μπεγκαϊλίγια… χθες το βράδυ [Σάββατο] και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε.

Άλλες πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να εισέλθουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί περίπου 30 βομβιστές αυτοκτονίας σε ένα πρωτοφανές «κύμα» ισχυρών εκρήξεων.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως «περίπου 300 άμαχοι πολίτες» σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη «της ευρείας κλίμακας επίθεσης» που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε «τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον κατοίκων της Αλ Μπεγκαϊλίγια στην Ντέιρ Αλ Ζουρ».

Να σημειωθεί εδώ ότι το 70% του πολιορκημένου πληθυσμού μέσα στη Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι γυναίκες και παιδιά, πολλοί κατέφυγαν στην πόλη από την επαρχία και ζούνε σε πρόχειρους καταυλισμούς, υπάρχει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση μέσα στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη.

Σχετικά άρθρα