Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγείο της κόλασης η Ντέιρ Αλ Ζουρ – Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε – Εκατοντάδες νεκροί!

Σφαγείο της κόλασης η Ντέιρ Αλ Ζουρ – Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε – Εκατοντάδες νεκροί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ (προφέρεται επίσης Deir Ezzor, Deir Al-Zor, Deir-al-Zour, Dayr Al-Zawr, Der Ezzor), στην ανατολική Συρία, στις όχθες του Ευφράτη.

Η εν λόγω πόλη είναι η μόνη ανατολικά της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που μεγάλο μέρος της ελέγχεται από την κυβέρνηση και πολιορκείται μανιωδώς από το Ισλαμικό Κράτος.

Την πόλη υπερασπίζονται επίλεκτες δυνάμεις του συριακού στρατού, της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με διοικητή τον υποστράτηγο Ισάμ Ζαχρεντίν (Issam Zahreddine), έναν ιδιαίτερα γενναίο και σκληροτράχηλο πολεμιστή που έχει στο πλευρό του να μάχεται τον ίδιο του τον γιο, τον Γιαρόμπ.

Ο υποστράτηγος Ζαχρεντίν δεν είναι μουσουλμάνος, είναι Δρούζος στο θρήσκευμα. Είναι ο άνδρας που έχουμε κυκλώσει μέσα στον κόκκινο κύκλο στην κεντρική φωτογραφία. Οι πολεμιστές ολόγυρά του μπορεί να μοιάζουν “χύμα” τζιχαντιστές, αλλά στην πραγματικότητα είναι κυβερνητικοί στρατιώτες μετά από μακρά πολιορκία.

Η πόλη πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και από τον Μάιο του 2015 έχουν αποκοπεί οι οδοί ανεφοδιασμού της. Μόλις την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, οι Ρώσοι έριξαν με τα αεροπλάνα ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα, που ανακούφισαν τον πολιορκημένο πληθυσμό και στράτευμα.

Ως απάντηση αυτού, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το Σάββατο μανιώδη επίθεση στο βορειοδυτική πλευρά της πόλης και μάλιστα λέγεται ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης κατάφεραν και να διεισδύσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής επαρχίας, ενώ η κυβέρνηση έχει υπό τον έλεγχό της τμήματα της πόλης μεταξύ των οποίων ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο σφυροκοπείται από την οργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω Twitter, από την επίθεση των τζιχαντιστών λέγεται ότι 135 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Πρόκειται για βαριές απώλειες εάν αληθεύουν.

Επίσης, οι τζιχαντιστές λέγεται ότι σκότωσαν και 280 κατοίκους της πόλης, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, δίχως να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες. Το Ισλαμικό Κράτος διαψεύδει και απαντά ότι οι κυβερνητικοί σκότωσαν τους αμάχους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις αυτοκτονίας, τουλάχιστον 6, που προκάλεσαν αυτές τις βαριές απώλειες σε στρατιώτες και αμάχους. Στην πόλη παραμένουν πολιορκημένοι 180.000 κάτοικοι.

Σε κάθε περίπτωση, απώλειες που ξεπερνούν τους 400 τουλάχιστον ανθρώπους, αμάχους και στρατιώτες, σημαίνουν ότι πρόκειται περί κανονικού σφαγείου της κόλασης!

Τελευταία πληροφορία, λίγο πριν βγάλουμε στον αέρα την ανάρτηση που διαβάζετε, αναφέρει ότι 300 Σύροι στρατιώτες ξεκίνησαν από τη Χασάκα (βορειοανατολική Συρία) προς την Ντέιρ Αλ Ζουρ για να ενισχύσουν τους πολιορκημένους μετά τη σφαγή που προηγήθηκε.

Σχετικά άρθρα