Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα βομβάρδισε τους Κούρδους στο Χαλέπι

Η Αλ Κάιντα βομβάρδισε τους Κούρδους στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, βομβάρδισαν τη συνοικία Σεΐχης Μακσούντ στο Χαλέπι, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς αμάχους.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν τη Δευτέρα τη συνοικία με δεκάδες βλήματα όλμων.

“Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του Μετώπου Αλ Νούσρα”, δήλωσε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζιουάν Αφρίνι στο ARA News.

“Ο βομβαρδισμός προκάλεσε μαζική καταστροφή κατοικιών στη συνοικία του Σεΐχη Μακσούντ”, είπε η ίδια πηγή.

aleppo1

Η συνοικία Σεΐχης Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού είναι υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων (YPG), που αποτελούν τον “κορμό” των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

aleppo2

Ο βομβαρδισμός θεωρείται “απάντηση” των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα στις πρόσφατες νίκες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εις βάρος του Μετώπου Αλ Νούσρα και των συμμάχων του στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Την Παρασκευή, οι SDF κατέλαβαν τα χωριά Τατ Μρας και Τανάμπ κοντά στην πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετά από μάχες με τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, του Ισλαμικού Μετώπου και της Αχράρ Αλ Σαμ.

Την Κυριακή, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ SDF, ανακατέλαβαν το χωριό Κεστάαρ, στα προάστια της πόλης Τελ Ραφάατ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Το συγκεκριμένο χωριό χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές ως βάση από την οποία εξαπέλυαν επιθέσεις στο κουρδικό καντόνι της Αφρίν, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Σχετικά άρθρα