Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν υποκινεί εξέγερση Τατάρων στην Κριμαία – Η Κριμαία όμως είναι Ρωσία!

Ο Ερντογάν υποκινεί εξέγερση Τατάρων στην Κριμαία – Η Κριμαία όμως είναι Ρωσία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κριμαία, Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τάταροι - Τούρκοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Σαν να μην του ήταν αρκετό, για να ικανοποιήσει τον ‘μάτσο’ εγωισμό του, ότι κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24, μια πράξη πολέμου από μια χώρα του ΝΑΤΟ, και δολοφόνησε τον έναν Ρώσο πιλότο, χρησιμοποιώντας τους τρομοκράτες Τούρκους Γκρίζους Λύκους, παραβιάζοντας κάθε αρχή των πολιτισμένων εθνών, τώρα ο θερμοκέφαλος Ερντογάν ανοίγει μέτωπο και στη ρωσική ομόσπονδη δημοκρατία της Κριμαίας”, γράφει ο Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl) στο New Eastern Outlook.

Ο αναλυτής αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση του Ερντογάν με δύο Τάταρους Τούρκους πολιτικούς της Κριμαίας. Οι Τάταροι είναι τουρκική φυλή της Κριμαίας, που κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνεργάστηκαν με τους ναζί. Οι Τάταροι ποτέ δεν “χώνεψαν” τους Ρώσους για αυτό και στην παρούσα φάση υποστηρίζουν την ουκρανική κυριαρχία στην κυρίως ρωσική Κριμαία.

Μεταξύ των Τατάρων στην Κριμαία, που είναι Τούρκοι, υπάρχουν και Έλληνες ταταρόφωνοι, οι Ουρούμ, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους.

Επίσης, ο Ερντογάν έχει στείλει Τούρκους ακροδεξιούς από την οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι στην Ουκρανία, όπου με την ανοχή των ουκρανικών Αρχών οργανώνουν ένοπλες ομάδες ντόπιων Τατάρων για να ξεκινήσουν άτακτο πόλεμο μέσα στη Χερσόνησο.

Το πρόβλημα με τον Ερντογάν είναι ότι πέρα ότι την έχει “ψωνίσει” και φαντάζεται τον εαυτό του σουλτάνο, λαμβάνει πολλά δισ. ενίσχυση από Σαουδική Αραβία και Κατάρ για να υλοποιεί τους τζιχαντιστικούς σχεδιασμούς του. Δισεκατομμύρια που δεν κατέληξαν όλα στον πόλεμο στη Συρία, κάποια έγιναν και παλάτια για να “δοξαστεί” η ματαιοδοξία του ποντιακής καταγωγής Τούρκου Προέδρου.

Το θέμα εδώ είναι ότι εάν ο Ερντογάν ανοίξει μέτωπο εναντίον της Ρωσίας στην Κριμαία, υποκινώντας τους Τατάρους σε ένοπλη εξέγερση, τότε είναι βέβαιο ότι αυτό θα σημάνει και την επίσημη έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμα: Τάταροι και Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι συγκροτούν τάγμα «εθελοντών» στο έδαφος της Κριμαίας

Σχετικά άρθρα