Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράγισαν καρδιές στον ΟΗΕ με τη Νάντια, πρώην ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών

Ράγισαν καρδιές στον ΟΗΕ με τη Νάντια, πρώην ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Δουλεμπόριο, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Στα Ηνωμένα Έθνη βρήκε τη δύναμη να σταθεί και να μιλήσει η Κούρδισσα Γιαζίντι Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα (Nadia Murad Basee Taha), η οποία απήχθη από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την έκαναν σκλάβα και την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη εκπροσώπησε τις χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι που υπέστησαν τα ίδια δεινά με εκείνη, αρκετές εκατοντάδες εκ των οποίων παραμένουν σκλάβες στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η Νάντια ικέτευσε τα Ηνωμένα Έθνη “να ξεφορτωθούν εντελώς το Ισλαμικό Κράτος”.

yazidi-woman-nadia

“Χρησιμοποίησαν τους βιασμούς για να καταστρέψουν γυναίκες και κορίτσια, με τρόπο ώστε να μην μπορέσουμε να έχουμε ποτέ ξανά μια φυσιολογική ζωή”.

Η ίδια περιέγραψε τι της συνέβη αφού την έπιασαν αιχμάλωτη. “Ένας από αυτούς ήρθε προς εμένα. Ήθελε να με πάρει. Εγώ κοιτούσα στο πάτωμα. Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη. Ήμουν πετρωμένη. Όταν τελικά κοίταξα ψηλά είδα έναν μεγαλόσωμο άνδρα. Έμοιαζε με τέρας”.

Αργότερα πέρασε στα χέρια ενός άλλου τζιχαντιστή που τη βίαζε δίχως έλεος.

“Αυτός που με πήρε μου ζήτησε να αλλάξω θρησκεία. Αρνήθηκα. Τότε ζήτησε να με παντρευτεί. Το ίδιο βράδυ με έδειρε. Ύστερα μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου. Με έβαλε σε ένα δωμάτιο με τους φρουρούς και εκεί άρχισαν να διαπράττουν ο ένας πίσω από τον άλλον το έγκλημά τους μέχρι που λιποθύμησα”.

Μετά από τρεις μήνες που έζησε ως ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών κατάφερε να αποδράσει και να βρεθεί στη Γερμανία. Τα αδέλφια της δολοφονήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν μάρτυρες και στοιχεία για να αποφανθούν εάν τα όσα υπέστησαν οι Γιαζίντι συνιστούν γενοκτονία. Βεβαίως εάν ρωτήσουν τον Νίκο Φίλη θα τους απαντήσει ότι πρόκειται περί εθνοκάθαρσης.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στις αρχές του Αυγούστου του 2014 στη γη που ζούνε οι Γιαζίντι, γύρω από την πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, επιτέθηκε σε πόλεις και χωριά αυτών των αρχαιόθρησκων ηλιολατρών ζωροαστριστών σφάζοντας και καίγοντας αδιακρίτως.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τους Γιαζίντι παγανιστές και σατανιστές. Οι τζιχαντιστές είναι βέβαιοι ότι το μόνο που αξίζει στους Γιαζίντι είναι ο θάνατος και η σκλαβιά.

Τις πρώτες ώρες της εισβολής 5.000 άνδρες και αγόρια των Γιαζίντι σφάχτηκαν και αποκεφαλίστηκαν ως ειδωλολάτρες. Περίπου 5.000 νεαρές γυναίκες και κορίτσια αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα όπου πουλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες.

40-50.000 Γιαζίντι κατέφυγαν για προστασία στο ιερό τους όρος Σιντζάρ που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πόλη Σιντζάρ και σύμφωνα με τους μύθους τους εκεί άραξε η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό.

Ήταν άοπλοι, νηστικοί και τρομοκρατημένοι. Τότε οι μόνοι που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν ήταν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και μαχητές από τους Κούρδους της Συρίας του YPG/YPJ. Οι Πεσμεργκά το είχαν βάλει στα πόδια, άλλη βοήθεια δεν υπήρχε από πουθενά.

Η σφαγή των Γιαζίντι συγκίνησε όλο τον δυτικό κόσμο, η παγκόσμια κατακραυγή ήταν τεράστια και τότε οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές για να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό των Γιαζίντι που απειλούνταν με αφανισμό.

Σχετικά άρθρα