Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα νταλίκες του Ερντογάν με εφόδια για τους τζιχαντιστές (βίντεο)

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα νταλίκες του Ερντογάν με εφόδια για τους τζιχαντιστές (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμιστές, Μπαμπ Αλ Σαλάμ, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Να διαλύσει πλήρως τις γραμμές ανεφοδιασμού μεταξύ Τουρκίας και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία επιχειρεί η ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Όπως μεταδίδουν ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές μέσω Twitter, ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν την Παρασκευή νταλίκες που μετέφεραν εφόδια από την Τουρκία στους τζιχαντιστές, στον αυτοκινητόδρομο μετά το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Αλ Σαλάμ, κοντά στην πόλη Αζάζ, στο βόρειο Χαλέπι – βορειοδυτική Συρία.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί τον “διάδρομο” από την Τουρκία προς τα εδάφη των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Η Αλ Κάιντα, ως Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), η Αχράρ Αλ Σαμ, το Ισλαμικό Μέτωπο και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις, που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, έχουν συστήσει τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) και μάχονται για να μετατρέψουν τη βορειοδυτική Συρία σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Μαζί τους μάχονται πολλοί Τούρκοι ακροδεξιοί της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, Τουρκμένοι τζιχαντιστές εκπαιδευμένοι από την Τουρκία, όπως και 400 Τούρκοι στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων που είναι ντυμένοι ως τζιχαντιστές.

Η Ρωσία έχει αποφασίσει ως αντίποινα να τσακίσει όλο τον παραστρατιωτικό τζιχαντιστικό μηχανισμό της Άγκυρας. Και για να το πετύχει αυτό, βομβαρδίζει όλες τις νταλίκες που εισέρχονται από τα τουρκικά σύνορα στη Συρία, δίχως να λαμβάνει υπόψη της “δικαιολογίες” περί ανθρωπιστικών φορτίων, αφού όπως έχει αποδειχθεί η Τουρκία στέλνει όπλα και πυρομαχικά κρυμμένα κάτω από τρόφιμα και φάρμακα.

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Τουρκία. Αλλά δεν είναι επίσημος. Είναι όμως πόλεμος. Γιατί τις τελευταίες ημέρες, μετά την κατάρριψη την Τρίτη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά, η Ρωσία βομβαρδίζει συνεχώς τουρκικούς στόχους μέσα στη Συρία.

Δείτε το βίντεο με το χτύπημα:

Σχετικά άρθρα