Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη μέλος στο Ισλαμικό Κράτος 15 ετών στο Χαλέπι της Συρίας (φωτο)

Συνελήφθη μέλος στο Ισλαμικό Κράτος 15 ετών στο Χαλέπι της Συρίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμικό Μέτωπο, Ισλαμιστές, Παιδιά Στρατιώτες, Παιδομάζωμα, Συρία, Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Μέτωπο (ή Μέτωπο του Λεβάντε ή Jabhat Al Shamiyya), σύμμαχος της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) στο Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε ότι έπιασε αιχμάλωτους 4 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, εκ των οποίων ένας είναι 15 ετών και ένας άλλος είναι Μαροκινός.

isis3 0 15χρονος τζιχαντιστής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Μέτωπο ανάρτησε τις φωτογραφίες των τεσσάρων αιχμαλώτων στο διαδίκτυο, δίνοντας φυσικά έμφαση στον 15χρονο και στον Μαροκινό.

isis2 Ο Μαροκινός τζιχαντιστής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι διεξάγει εδώ και πάρα πολύ καιρό παιδομαζώματα σε αγόρια ηλικίας γύρω στα 15. Τα παιδιά αρπάζονται από τις οικογένειές τους και στέλνονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, όπου προηγείται πλύση εγκεφάλου.

Τα αγόρια αυτά χρησιμοποιούνται είτε ως βομβιστές αυτοκτονίας, είτε επιστρέφουν στις πόλεις από όπου απήχθησαν και γίνονται σπιούνοι της οργάνωσης, κινούμενοι στον “κόσμο των μεγάλων” υπεράνω υποψίας και κατασκοπεύοντας, είτε χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να στέλνει αμούστακα αγόρια στην πρώτη γραμμή.

Να σημειώσουμε εδώ ότι έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις που γονείς πούλησαν από μόνοι τους τα παιδιά τους στο Ισλαμικό Κράτος, επειδή δεν μπορούσαν να τα θρέψουν.

Σχετικά άρθρα