Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρμένιοι και Ασσύριοι χριστιανοί υπερασπίζονται τη Σαντάτ από τους τζιχαντιστές (φωτο)

Αρμένιοι και Ασσύριοι χριστιανοί υπερασπίζονται τη Σαντάτ από τους τζιχαντιστές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αρμενία, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, Σαντάτ, Σουτόρο, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Αρμένιοι και Ασσύριοι μονοφυσίτες χριστιανοί, της χριστιανικής πολιτοφυλακής Σουτόρο (Sootoro), η οποία είναι σύμμαχος της κυβέρνησης της Δαμασκού, ανάρτησαν φωτογραφίες από την πόλη Σαντάτ που την υπερασπίζονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Σαντάτ είναι μια πόλη -πρώην χωριό- που βρίσκεται στην κεντροδυτική Συρία, 60 χιλιόμετρα νότια της Χομς και και 101 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Η πόλη είναι χριστιανική και οι κάτοικοί της δεν μιλούν αραβικά αλλά αραμαϊκά, την αρχαία γλώσσα της Συρίας πριν την αραβική κατάκτηση.

christians_syria1

Τον Οκτώβριο του 2013 η πόλη καταλήφθηκε για μια εβδομάδα (21 – 27 Οκτωβρίου) από τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), οι οποίοι έκαψαν εκκλησίες και έσφαξαν αμάχους, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα. Η πόλη σώθηκε από τον κυβερνητικό στρατό και από τότε οι κάτοικοί της είναι πιστοί στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

christians_syria2

Το Σουτόρο (Sootoro) είναι ένα χριστιανικό Τάγμα αποτελούμενο από Αρμένιους, Ασσύριους και Αραμαίους χριστιανούς μονοφυσίτες (Ορθόδοξους που αποδέχονται τις τρεις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους).

Αυτοί οι τρεις αρχαίοι λαοί της άνω Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής, μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

christians_syria3

Το Σουτόρο ξεκίνησε ως μία ακόμα πολιτοφυλακή του ένοπλου βραχίονα του Συριακού Κόμματος της Ενότητας (Syriac Union Party – SUP) που λέγεται Sutoro (με «u» αντί για δύο «ο»). Ως Sutoro είναι σύμμαχοι με τους Κούρδους και πολεμούν μαζί ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, ανάμεσα στους οποίους και το Ισλαμικό Κράτος.

christians_syria4

Ωστόσο, κάποιοι μαχητές «έσπασαν» από το Sutoro και μετονομάστηκαν σε Sootoro, επιλέγοντας να είναι σύμμαχοι με την κυβέρνηση της Συρίας. Οι άλλοι Ασσύροι χριστιανοί, οι σύμμαχοι των Κούρδων, έχουν ενταχθεί στον σοσιαλιστικό στρατό Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την υποστήριξη των ΗΠΑ.

christians_syria5

christians_syria6 Τους υπερασπιστές της πόλης επισκέφθηκε και ευλόγησε ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄.

christians_syria8

Σχετικά άρθρα