Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στο Καμερούν ενάντια στη Μπόκο Χαράμ (Ισλαμικό Κράτος)

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στο Καμερούν ενάντια στη Μπόκο Χαράμ (Ισλαμικό Κράτος)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καμερούν, Μπάρακ Ομπάμα, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Τζιχαντιστές,

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε με επιστολή του την Τετάρτη το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την απόφαση της κυβέρνησής του να αναπτύξει 300 άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Καμερούν, στο πλαίσιο της πιο εντατικής προσπάθειας της Ουάσιγκτον για να αντιμετωπιστεί η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας.

«Στις 12 Οκτωβρίου 2015, περίπου 90 μέλη του προσωπικού του αμερικανικού στρατού ξεκίνησαν την αποστολή στο Καμερούν, με την συναίνεση της κυβέρνησης του Καμερούν», ανέφερε ο Ομπάμα στην επιστολή.

«Ο συνολικός αριθμός των ανδρών του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που θα αναπτυχθούν στο Καμερούν προβλέπεται να είναι περίπου 300», διευκρίνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις αυτές θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης από αέρος στην περιοχή, σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο Καμερούν «έως ότου να μη χρειάζεται πλέον η υποστήριξη» που θα παρέχει.

Η Μπόκο Χαράμ μάχεται στην Αφρική ως παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα