Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αρχές της Κριμαίας κατηγορούν ηγέτη των Τατάρων ότι στρατολογεί τζιχαντιστές

Οι Αρχές της Κριμαίας κατηγορούν ηγέτη των Τατάρων ότι στρατολογεί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δημοκρατία της Κριμαίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κριμαία, Μουσταφά Τζεμίλεφ, Ουκρανία, Ρωσία, Τάταροι - Τούρκοι, Τζιχαντιστές,

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, οι Αρχές της Κριμαίας κατηγόρησαν δημοσίως τους ηγέτες των Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας ότι στρατολογούν Τατάρους για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Τάταροι είναι μουσουλμάνοι σουνίτες, τουρκικής καταγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρές ρωσικές δυνάμεις έχουν “ζώσει” το προάστιο Ακ Μετσέτ της Συμφερόπολης, στην Κριμαία, όπου κατοικούν Τάταροι. Επίσης σε “στενή” παρακολούθηση έχει τεθεί και η αυτοδιοικούμενη συνέλευση των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, η Μετζίλις (Mejlis) όπως ονομάζεται, η οποία είναι ένα είδος κοινοβουλίου των Τατάρων.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής κυβέρνησης της Κριμαίας, Ρούσλαν Μπαλμπέκ, υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της συνέλευσης των Τατάρων και ιδιαίτερα ο Μουσταφά Ντζεμίλιεφ (κεντρική φωτογραφία), είχαν, ως πολιτικοί της Κριμαίας, ενθαρρύνει την ανάπτυξη στη χερσόνησο εξτρεμιστικών θρησκευτικών σεχτών, των οποίων η μιλιταριστική ιδεολογία είναι ξένη προς την πλειοψηφία των Τατάρων.

“Έχοντας καταφύγει τώρα στο έδαφος της Ουκρανίας, έχουν συγκεντρώσει γύρω τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους από την Κριμαία, οι οποίοι έχουν πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος σε διάφορους πολέμους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το έδαφος της Κριμαίας όταν αυτή ενώθηκε ξανά με τη Ρωσία”, δήλωσε ο Μπαλμπέκ.

Ο Μπαλμπέκ κατηγορεί τον Μουσταφά Ντζεμίλιεφ ότι στρατολογεί εξτρεμιστές για το Ισλαμικό Κράτος και ότι ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους της Κριμαίας να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ώστε να αποκτήσουν πολεμική εμπειρία η οποία θα τους φανεί χρήσιμη σε μελλοντικό ένοπλο αγώνα ενάντια στη Ρωσία στην Κριμαία.

Σχετικά άρθρα