Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή στην Ισπανία: Προβάδισμα του Podemos δείχνει δημοσκόπηση

Ανατροπή στην Ισπανία: Προβάδισμα του Podemos δείχνει δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για El Pais, Podemos, Δημοσκοπήσεις, Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας,

Προβάδισμα του Podemos δείχνει δημοσκόπηση της Metroscopia για την ισπανική εφημερίδα El País, το οποίο μέσα σε ένα μόλις μήνα διπλασιάζει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου.

Εάν διεξάγονταν εθνικές εκλογές, το Podemos θα ήταν μπροστά με ποσοστό 27,7%, με διαφορά 1,5% από το Σοσιαλιστικό- Εργατικό Κόμμα (PSOE) που συγκεντρώνει το ποσοστό του 26,2% και 7% μπροστά από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) που συγκεντρώνει το 20,7% της προτίμησης των ερωτηθέντων, ενώ στο 18,2 % φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε σύγκριση με την δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί τον Οκτώβρη, το Podemos φαίνεται πως διπλασιάζει το ποσοστό (13,8%) ενώ το Σοσιαλιστικό-Εργατικό και Λαϊκό είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν.

Η «μαύρη εβδομάδα της διαφθοράς»,όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα την περασμένη εβδομάδα με τις δεκάδες συλλήψεις τοπικών αρχόντων και επιφανών πολιτικών για σκάνδαλα διαφθοράς, ανάμεσά τους και ο Φρανσίσκο Γρανάδος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, φαίνεται πως έχει στοιχίσει στο Λαϊκό Κόμμα, ενώ εκτόξευσε τα ποσοστά του νεοσύστατου αριστερού κόμματος που πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 και εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές.

Σχετικά άρθρα