Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θαυμαστής του μακελάρη Μπρέιβικ σχεδίαζε τη δολοφονία του πρίγκιπα Καρόλου

Θαυμαστής του μακελάρη Μπρέιβικ σχεδίαζε τη δολοφονία του πρίγκιπα Καρόλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Τη δολοφονία του πρίγκιπα Καρόλου σχεδίαζε ένας 37χρονος Βρετανός, ο οποίος ήταν φανατικός θαυμαστής του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος εκτέλεσε 77 ανθρώπους, εκ των οποίων πολλούς φοιτητές.

Ο Μαρκ Κόλμπορν από το Σαουθάμπτον σκόπευε «να φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι του πρίγκιπα Καρόλου», καθώς ονειρευόταν ο πρίγκιπας Χάρι να ανέλθει στο θρόνο.

Όπως αναφέρει το BBC στην κατοικία του 37χρονου βρέθηκαν χειρόγραφα σημειώματα και βιβλία σχετικά με την κατασκευή δηλητηρίων με τη χρήση κυανίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο ο «εξτρεμιστής» είχε προμηθευτεί υλικά από το Διαδίκτυο, μάσκες, μεταλλικά χωνιά, σύριγγες, πλαστικά γάντια, αντικείμενα που ανακάλυψε ο αδελφός του που τον κατήγγειλε.

Ο Κόλμπορν ενώπιον δικαστηρίου δήλωσε ότι πάντα ένιωθε παραγκωνισμένος επειδή ήταν λευκός και είχε κόκκινα μαλλιά, ενώ είπε ότι υπέφερε από αγοραφοβία και κατάθλιψη.

Στο ημερολόγιό του είχε γράψει: «Δε θέλω να γίνω κατά συρροή δολοφόνος. Είμαι σαν τον Άντερς Μπρέιβικ. Έχω πιθανούς στόχους. Περίμενα την ευκαιρία να σκοτώσω έναν από αυτούς.
Ας είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, αυτό θα ήταν καλό», ενώ προσέθετε πως ήθελε «ένα τουφέκι με σιγαστήρα και να λάβει μία καλή θέση ώστε να βάλει μία σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου».

Στο πλαίσιο του παραληρήματος, συνέχιζε γράφοντας: «(Ο πρίγκιπας) είναι προστατευμένος, αλλά όχι τόσο καλά. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για αυτόν τον πυροβολισμό. Να σκοτώσω τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ και να γίνει ο Χάρι βασιλιάς. Να σκοτώσω τους τυράννους».

Η εισαγγελέας Άναμπελ Ντάρλοου εξήγησε πως ο Κόλμπορν μέσω των γραπτών του εξέφραζε μίσος για τους «μαύρους και τους ηλίθιους λευκούς».

Ο Κόλμπορν παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε αγοράσει χημικά και έγραφε ημερολόγιο, αλλά υποστήριξε ότι όσα κατέγραφε προέκυπταν από την λήψη φαρμάκων για την κατάθλιψη.

«Είχα φαντασιώσεις ότι σκότωνα ανθρώπους σαν ελεύθερος σκοπευτής. Αυτή ήταν η κυριότερη φαντασίωσή μου. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έρχονταν δεύτερες, αλλά το κεντρικό ενδιαφέρον μου ήταν να γίνω ένας επαγγελματίας εκτελεστής», δήλωσε.

Ο 37χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο και στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη του.

Σχετικά άρθρα