Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο πρόσφυγας που έβαλε τρικλοποδιά η ακροδεξιά Ουγγαρέζα (φωτο)

Ποιος είναι ο πρόσφυγας που έβαλε τρικλοποδιά η ακροδεξιά Ουγγαρέζα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Οσάμα Αμπντούλ Μόχσεν, Ουγγαρία, Πέτρα Λάζλο, Πρόσφυγες, Συρία, Φωτογραφίες,

Η εικόνα του Σύρου προπονητή Οσάμα Αμντούλ Μόχσεν, ο οποίος κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του τον 7χρονο Ζαΐντ, πέφτει στο έδαφος, αφού η εικονολήπτρια Πέτρα Λάσζλο (Petra Laszlo) από την Ουγγαρία του βάζει τρικλοποδιά, έκανε το γύρο του κόσμου.

Τα πλάνα με την Πέτρα Λάσζλο να θέλει να εμποδίσει την πορεία του κατάκοπου και απεγνωσμένου πατέρα, ο οποίος έτρεχε για να αποφύγει τους αστυνομικούς στα σύνορα της Ουγγαρίας, προκάλεσαν την οργή της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Η σοκαριστική εικόνα του άνδρα να σωριάζεται στο έδαφος με τον μικρό γιο του που φορούσε φανέλα του Άρη, γεγονός που σημαίνει πως είχε περάσει και από την Ελλάδα, οδήγησε τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού N1Tv να απολύσει τη γυναίκα.

Την ίδια ώρα, δύο κόμματα της ουγγρικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Λάσζλο για την απάνθρωπη συμπεριφορά της.

lazlo

Νέα πλάνα που κυκλοφόρησαν καταγράφουν το συγκλονιστικό επεισόδιο από άλλη γωνία, αποτυπώνοντας την οργή στο πρόσωπο του Μόχσεν και την απόγνωση του παιδιού που κλαίει γοερά πέφτοντας στο χώμα.

syros2

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο άνδρας με όση δύναμη έχει σηκώνεται όρθιος, παίρνει και πάλι στην αγκαλιά του το παιδί του και αφού απευθυνθεί σε έντονο ύφος στην εικονολήπτρια που τον έριξε, φεύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

syros1

Ο προπονητής της «dream team», όπως κάποιοι οπαδοί χαρακτηρίζουν την al-Fotuwa SC, ξέρει από δυσκολίες.

Άλλωστε, είχε συλληφθεί και βασανιστεί από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που τον αναφέρουν ως «επαναστάτη».

Ο Μόχσεν είχε εγκαταλείψει τη Συρία μετά την απελευθέρωσή του μαζί με τον μικρό Ζαΐντ και είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία, όμως, τελικός προορισμός του ήταν η Γερμανία όπου σκόπευε να ζητήσει άσυλο.

syros3

Η σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος του, Μοχανάντ, παραμένουν στην Τουρκία περιμένοντας το «πράσινο φως» από τον ίδιο ώστε να ταξιδέψουν και εκείνοι με τη σειρά τους στη Γερμανία.

Στο ταξίδι για την ελευθερία ο Σύρος προπονητής είχε περάσει από την Ελλάδα, φτάνοντας στα Σκόπια και έπειτα στη Σερβία, όπου έφτασε μέχρι τα σύνορα της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τον γιο του Μοχανάντ.

Ο 19χρονος που μίλησε σε αραβικά ΜΜΕ δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες της επίθεσης στον πατέρα του και τον μικρό του αδελφό, ενώ δεν αποκάλυψε πού μπορεί να βρίσκονται τώρα οι δικοί του.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα σχόλια Σύρων που καλούν τον Μόχσεν να μην απελπίζεται προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο.

Σχετικά άρθρα