Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση αστραπή! Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει προς την Τουρκία (φωτο + βίντεο)

Επίθεση αστραπή! Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει προς την Τουρκία (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρέα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Φονική επίθεση έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, προελαύνοντας σε εδάφη της επαρχίας του Χαλεπιού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, εκεί που η Άγκυρα ήθελε να δημιουργήσει “ζώνη ασφαλείας”.

Οι περιοχές αυτές ελέγχονταν μέχρι πρόσφατα από την Αλ Νούσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Όταν η Τουρκία ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” εντός της Συρίας πέρα από τα νότια σύνορά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε και τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ για αυτή την εισβολή σε συριακό έδαφος, η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα (που συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Τουρκίας) αποσύρθηκε από αυτά τα εδάφη.

Την Τρίτη, όμως, οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι δεν συμφωνούν σε τουρκική εισβολή στη Συρία – “ζώνη ασφαλείας”.

Από την Τετάρτη το βράδυ, όλως τυχαίως, το Ισλαμικό Κράτος (επίσης σύμμαχος και συνέταιρος του Ερντογάν στο λαθρεμπόριο κλεμμένου συριακού και ιρακινού πετρελαίου) ξεκίνησε επίθεση για να καταλάβει αυτά τα εδάφη που άφησε η Αλ Κάιντα στη φύλαξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και στα οποία η Τουρκία ήθελε να δημιουργήσει τη “ζώνη ασφαλείας” της.

isis_alnusra Το Ισλαμικό Κράτος αναρτά συνεχώς στο διαδίκτυο φωτογραφίες από νεκρούς αντίπαλούς του τζιχαντιστές από τις μάχες στην επαρχία του Χαλεπιού.

isis_dead_marea Οι τζιχαντιστές που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχουν και αυτοί αναρτήσει στο Twitter με τη σειρά τους φωτογραφίες από νεκρά μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Ο ψυχολογικός πόλεμος των πτωμάτων στο Twitter μαίνεται αμείωτος…

Όσοι υποψιάζεστε ότι η εν λόγω επίθεση του Ισλαμικού Κράτους “εξυπηρετεί” τις βλέψεις της Τουρκίας για να εισβάλει στη Συρία, παρά την αμερικανική άρνηση, μάλλον σωστά υποψιάζεστε.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πολλά χωριά. Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που υπάρχουν στην περιοχή, δυνάμεις που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος είναι σύμμαχος της Τουρκίας όπως αναφέρει και το Reuters αλλά και σύμμαχος με την Αλ Κάιντα, δεν δείχνουν ικανές να σταματήσουν την προέλαση.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει και την πόλη Μαρέα, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, η οποία αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή των συμμάχων της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.

marea Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίζει τη Μαρέα στα τυφλά. Μεταξύ των θυμάτων πολλοί άμαχοι, ακόμα και παιδιά.

Τζιχαντιστής οπλαρχηγός από εκείνους που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε στο Reuters:

“Η προέλαση συνεχίζεται, όλη η επαρχία του Χαλεπιού μπορεί να πέσει στο Ισλαμικό Κράτος. Εάν η Μαρέα πέσει, αυτό θα σημάνει την πτώση μιας πόλης συμβόλου για τις ομάδες που αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος”.

xartis Εκεί που είναι το αστεράκι βρίσκεται η Μαρέα, μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μέχρι στιγμής πέντε χωριά στην περιοχή, τα δύο από τα οποία βρίσκονται μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στο Reuters ότι Τουρκία και ΗΠΑ σκοπεύουν να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους προελαύνοντες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Το εύλογο ερώτημα “πότε;” δεν το απάντησε. Όταν προφανώς το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει όλη την περιοχή;

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες κάτοικοι της πολιορκημένης από το βράδυ της Τετάρτης Μαρέα εγκαταλείπουν όπως μπορούν την πόλη τους και κατευθύνονται πρόσφυγες προς τα σύνορα με την Τουρκία.

Γιατροί από ανθρωπιστικές αποστολές καταγγέλλουν ότι περιέθαλψαν μια οικογένεια από την Μαρέα η οποία είχε συμπτώματα έκθεσης σε χημικά όπλα, πράγμα που μαρτυρά ότι οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν και με χημικά αέρια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Δείτε σε βίντεο που αναρτήθηκε την Πέμπτη, πλάνα από συνοικία της Μαρέα που βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος:

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε υπερασπιστές της Μαρέα, “καλοί” τζιχαντιστές, να πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είναι οι “κακοί” τζιχαντιστές:

Σχετικά άρθρα