Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφτά Λίβυους στρατιώτες σκότωσαν οι τζιχαντιστές

Εφτά Λίβυους στρατιώτες σκότωσαν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Περιπλέκεται η κατάσταση στη Λιβύη, καθώς οι τζιχαντιστές επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το κενό φύλαξης που υπάρχει στη χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, προκειμένου να αυξήσουν τη δύναμή τους στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου, ομάδα τζιχαντιστών επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου, σκοτώνοντας αρχικά πέντε στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 15, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν έφτασαν ενισχύσεις του στρατού της Λιβύης.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία το φαινόμενο στη Λιβύη αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις, ενώ οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, παραπέμπουν σε ένα ευρύτερο σχέδιο κατάληψης εδαφών και στη Λιβύη από πλευρά των τζιχαντιστών, μετά το Ιράκ και τη Συρία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Ισλαμικό κράτος έχει δημιουργήσει σημαντικούς θύλακες στη Σύρτη, δυτικά και επιχειρεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Σχετικά άρθρα