Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι εκτέλεσαν δύο Τούρκους αστυνομικούς ως συνεργάτες με το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι εκτέλεσαν δύο Τούρκους αστυνομικούς ως συνεργάτες με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H, Σουρούτς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί και ένας βετεράνος Τούρκος τζιχαντιστής, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, εκτελέστηκαν από Κούρδους αριστερούς πατριώτες, μέλη του κουρδικού Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας (YDG-H) και του PKK.

Το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), θεωρούμενο ως η οργάνωση νεολαίας του.

Ο Τούρκος βετεράνος τζιχαντιστής, σύμφωνα με ανακοίνωση του YDG-H, παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες από τα μέλη της κουρδικής νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη πριν τον εκτελέσουν.

Τους δύο Τούρκους αστυνομικούς σκότωσαν την Τετάρτη μέλη του PKK στη συνοριακή πόλη Σεϊλανπινάρ (Ceylanpinar).

Οι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν τους δύο αστυνομικούς στο σπίτι που διέμεναν, ήταν συγκάτοικοι, με από μία σφαίρα στο κεφάλι.

Το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκτέλεσε τους δύο ένστολους επειδή ήταν  συνεργάτες του Ισλαμικού Κράτους και ως εκδίκηση για την τζιχαντιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, στην οποία βρήκαν τον θάνατο 32 Κούρδοι αριστεροί και μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 100 σύντροφοι των θυμάτων.

Το PKK καταγγέλλει ότι οι δύο αστυνομικοί συνεργάζονταν με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Σεϊλανπινάρ, η οποία είναι συνοριακό πέρασμα της Τουρκίας με τη Συρία.

kidia Οι τουρκικές Αρχές κήδεψαν τους δύο αστυνομικούς Feyyaz Özsahra και Okan Acar με όλες τις προβλεπόμενες τιμές. Για το τουρκικό κράτος η εκτέλεση των δύο αστυνομικών είναι τρομοκρατική ενέργεια, ενώ οι αστυνομικές Αρχές αρνούνται ότι οι εκτελεσθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα