Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδία: Χωρικοί έσφαξαν στον ύπνο ολόκληρη οικογένεια για “μαγεία”

Ινδία: Χωρικοί έσφαξαν στον ύπνο ολόκληρη οικογένεια για “μαγεία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Μαύρη Μαγεία,

Μια ομάδα πέντε χωρικών κατακρεούργησαν με τσεκούρια μια 6μελή οικογένεια μέσα στο σπίτι της, στο κρατίδιο Οντίσα στην ανατολική Ινδία, για πίστευαν ότι είναι “μάγοι”.

Τα θύματα , οι δυο γονείς και τα 4 παιδιά τους, κοιμόντουσαν μέσα στο πλίνθινο σπίτι τους στο χωριουδάκι Λαχάντα της περιφέρειας Κεοντζάρ όταν εισέβαλαν οι δράστες, πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι συγγενείς των θυμάτων, κατηγορούσαν την οικογένεια για “μαγεία” και ότι ευθύνεται για τις ασθένειες που προσβάλουν με ασυνήθιστη συχνότητα τα μωρά του χωριού.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόπτων οι οποίοι εγκατέλειψαν το χωριό μετά την πράξη τους.

Σε πολλές περιοχές της Ινδίας παραμένει συνηθισμένη πρακτική να «σημαδεύονται» άνδρες και γυναίκες με τον χαρακτηρισμό του «μάγου», παρ’ ότι ο νόμος το απαγορεύει. Τα θύματα δέχονται συχνά επιθέσεις ή δολοφονούνται.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2013 καταγράφηκαν 160 δολοφονίες που σχετίζονταν με το «κυνήγι των μαγισσών» στη χώρα.

Σε άλλο επεισόδιο, αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα άνδρα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και κάηκε από εξαγριωμένο όχλο, αφού κατηγορήθηκε για άσκηση μαγείας στην περιφέρεια Ραγιαγκάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα.

Σχετικά άρθρα