Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στο Τσάρλεστον – Άγνωστος σκότωσε 9 ανθρώπους μέσα σε εκκλησία

Μακελειό στο Τσάρλεστον – Άγνωστος σκότωσε 9 ανθρώπους μέσα σε εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νότια Καρολίνα, Τσάρλεστον,

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσάρλεστον Γκρεγκ Μιούλεν ανακοίνωσε ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ την Πέμπτη (βράδυ Τετάρτης στις ΗΠΑ) μέσα σε μια ιστορική εκκλησία στο κέντρο του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WCSC, το FBI βρίσκεται στην περιοχή.

Είναι ένα έγκλημα μίσους. “Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

“Μόνο οδύνη προκαλεί η ανείπωτη αυτή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε αυτή την πλέον ιστορική εκκλησία. Ένα κακό και μισητό πρόσωπο πήρε τις ζωές πολιτών, οι οποίοι είχαν έρθει για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν μαζί”, δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον Τζο Ράιλι.

Ο λευκός άνδρας, ηλικίας 21 ετών, που φορούσε φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια, αναζητείται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Twitter.

Η αστυνομία νωρίτερα έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα που κρατούσε σακίδιο και φωτογραφική μηχανή, αλλά στη συνέχεια οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν τον νεαρό λευκό άνδρα.

charleston2

Αρκετοί άνδρες στέκονται κυκλικά μπροστά από ένα ξενοδοχείο κοντά στην εκκλησία. “Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους”, είπε ο αιδεσιμότατος Τζέιμς Τζόνσον, ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων στο Τσάρλεστον, κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.

Ένας εφημέριος της αστυνομίας βρίσκεται στον τόπο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με προβολέα πετά πάνω από την περιοχή ενώ αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή.

Ο ιστότοπος της Αφρικανικής επισκοπικής εκκλησίας Εμμανουήλ των Μεθοδιστών αναφέρει ότι ο ναός της είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Χτίστηκε το 1891 και θεωρείται κτίριο ιστορικής σημασίας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων.

Η εκκλησία διευθύνεται από τον αιδεσιμότατο Κλίμεντα Πίνκνεϊ, ο οποίος υπηρετεί επίσης στην πολιτειακή Γερουσία της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα