Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τζιχαντιστή που προσπάθησε να λιποτακτήσει

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τζιχαντιστή που προσπάθησε να λιποτακτήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιποτάκτες, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στις 15 Ιουνίου στην πόλη Ράκα της Συρίας, η οποία έχει ανακηρυχθεί “πρωτεύουσα” από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν δημοσίως (είναι η φωτογραφία που βλέπετε) έναν τζιχαντιστή που προσπάθησε να λιποτακτήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος αποκεφαλίζει άνδρες του κατηγορούμενους για λιποταξία.

Τον Δεκέμβριο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 100 τζιχαντιστές, που προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το «χαλιφάτο».

Τζιχαντιστές που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος λένε ότι η οργάνωση έχει δημιουργήσει στρατιωτική αστυνομία η οποία κυνηγά λιποτάκτες, κυρίως ξένους εθελοντές που έφτασαν στη Συρία από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τον Νοέμβριο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε έναν 17χρονο στην Ράκα με καταγωγή από τη Ρωσία ή την Τσετσενία.

Ο νεαρός συνελήφθη σε τηλεφωνικό κέντρο στη Ράκα, μετά από επικοινωνία που είχε με την οικογένειά του.

«Οι συμμαχητές του τον έπιασαν και τον έσπασαν στο ξύλο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. Ένας τζιχαντιστής μεταφραστής αντιλήφθηκε ότι ο έφηβος έλεγε στην οικογένειά του «πώς θα μπορούσε να επιστρέψει σπίτι του».

Πολλοί από τους ξένους εθελοντές που έσπευσαν στη Συρία να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος φαίνονται μετανιωμένοι από τις φρικαλεότητας που συμβαίνουν και έχουν αλλάξει γνώμη.

Όσοι όμως τολμούν να λιποτακτήσουν συλλαμβάνονται και εκτελούνται για παραδειγματισμό.

Σχετικά άρθρα