Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ και έγινε εκτελεστής στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Τον εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ και έγινε εκτελεστής στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Blackwater, ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τατζικιστάν, Τζιχαντιστές,

Ένας πρώην αστυνομικός διοικητής από το Τατζικιστάν εμφανίστηκε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος ως -πλέον- σκληροπυρηνικός τζιχαντιστής.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι εκπαιδεύτηκε από τις ΗΠΑ και την εταιρεία μισθοφόρων Black Water και μάλιστα εκπαιδευόταν μέχρι και τον περασμένο χρόνο.

Η ειρωνεία είναι ότι ο συνταγματάρχης Γκούλμουροντ Καλίμοφ (Gulmurod Khalimov) εκπαιδεύτηκε στις εγκαταστάσεις της Black Water στη βόρεια Καρολίνα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

“Από το 2003 – 2014 ο συνταγματάρχης Καλίμοφ συμμετείχε σε πέντε αντριτρομοκρατικές εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ και στο Τατζικιστάν”, είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος ο Καλίμοφ μίλησε στα ρώσικα και είπε: “Ακούστε με αμερικανικά γουρούνια, έχω έρθει στην Αμερική τρεις φορές. Είδα πώς εκπαιδεύετε στρατιώτες να σκοτώνουν μουσουλμάνους. Θα έρθουμε στα σπίτια σας και θα σας σκοτώσουμε”.

Σχετικά άρθρα