Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές έξω από την Τελ Αμπιάντ κι αφήνουν πίσω καμμένη γη (φωτογραφίες)

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές έξω από την Τελ Αμπιάντ κι αφήνουν πίσω καμμένη γη (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ακτσάκαλε, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Όπως σας ενημερώνουμε αποκλειστικά από το Σάββατο, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ στη Συρία προελαύνουν από δυτικά και ανατολικά της πόλης Τελ Αμπιάντ, την οποία κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, για να την απελευθερώσουν.

Η πόλη Τελ Αμπιάντ η μισή ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε ως συνοριακή “πύλη” για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ πλησιάζουν να την απελευθερώσουν. Στα ανατολικά μέχρι και το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε έναν θύλακα, το Σουλούκ, στα νοτιοανατολικά της Τελ Αμπιάντ. Οι Κούρδοι δεν έκαναν το λάθος να καθυστερήσουν εκεί, κύκλωσαν τους τζιχαντιστές και συνέχισαν την πορεία τους.

Δείτε στον χάρτη πώς ήταν διαμορφωμένο το μέτωπο το Σάββατο:

map

Την Κυριακή οι τζιχαντιστές αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο την ορμή των ηρωικών Κούρδων ανταρτών, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Σουλούκ και να τρέξουν να χωθούν στην Τελ Αμπιάντ προετοιμαζόμενοι για πολιορκία.

Φεύγοντας από το Σουλούκ, οι τζιχαντιστές έβαλαν φωτιά στα πάντα πίσω τους, εφαρμόζοντας την τακτική της καμμένης γης. Μάλιστα τα σπίτια και οι περιουσίες που πυρπολήθηκαν δεν είναι Κούρδων αλλά Αράβων Σουνιτών, δηλαδή της “κοινωνικής βάσης” στην οποία απευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος. Δείτε φωτογραφίες όπως αναρτήθηκαν από το κουρδικό δίκτυο ANHA:

suluk1

suluk2

suluk3

Όπως βλέπετε στον χάρτη που δείχνει το μέτωπο την Κυριακή, πριν οι τζιχαντιστές εγκαταλείψουν το Σουλούκ, οι Κούρδοι κοντεύουν να κυκλώσουν πλήρως τους τζιχαντιστές και μέσα στις επόμενες ώρες να αρχίσει η πολιορκία. Με κίτρινο χρώμα οι Κούρδοι, με κόκκινο οι τζιχαντιστές.

map

Οι Κούρδοι αντάρτες βρίσκονται πλέον ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την Τελ Αμπιάντ και την κοιτούν με τα κιάλια. Δείτε το βίντεο από την πρώτη γραμμή:

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει από την Τελ Αμπιάντ ό,τι χρήσιμο και πολύτιμο έχει και τα μεταφέρει στη Ράκκα. Οι τζιχαντιστές βιάζονται όσο ακόμα κρατάνε έναν ανοιχτό διάδρομο προς τον νότο, όπως είδατε και στον χάρτη.

Ενδιαφέρον έχει και το ακόλουθο βίντεο, που ανάρτησε τζιχαντιστής μέσα από την Τελ Αμπιάντ. Με την κάμερά του κοιτά προς το σημείο που συγκεντρώνονται οι Κούρδοι και προσεύχεται: “Αλλάχ Ακμπάρ, Αλλάχ Ακμπάρ”… Πλησιάζει η ώρα που οι τζιχαντιστές θα πληρώσουν ακριβά τα εγκλήματά τους εις βάρος το κουρδικού λαού.

Σχετικά άρθρα