Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τις τρεις μαθήτριες για “ειδικές αποστολές”

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τις τρεις μαθήτριες για “ειδικές αποστολές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμίρα Αμπάσε, Βίντεο, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντίζα Σουλτάνα, Ράκα, Σαμίμα Μπεγκούμ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τρεις Βρετανίδες μουσουλμάνες μαθήτριες, που το έσκασαν από τα σπίτια τους και πήγαν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύονται για “ειδικές αποστολές”, όπως αποκάλυψε μια τζιχαντίστρια οπλαρχηγός που λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο είχε ηγετικό ρόλο μεταξύ των γυναικών τζιχαντιστών.

Η εν λόγω τζιχαντίστρια είπε ακόμα ότι “πρόσεχε” τις τρεις μαθήτριες, Σαμίμα Μπεγκούμ, Αμίρα Αμπάσε (15 χρονών και οι δύο) και Καντίζα Σουλτάνα (16 ετών) όταν αυτές έφτασαν τον Φεβρουάριο στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Επίσης τους δίδαξε πώς να συμπεριφέρονται σε ένα καθεστώς που επικρατεί η Σαρία (ισλαμικός νόμος).

Η 22χρονη τζιχαντίστρια, που λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος πριν μερικές ημέρες, είπε ότι εξεπλάγην από το πόσο αφελή ήταν τα 3 κορίτσια. Μάλιστα μια φορά ένας οδηγός λεωφορείου τις επέπληξε αυστηρά επειδή είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Η ίδια εξήγησε πώς παρέδωσε τα κορίτσια στο αρχηγείο των τζιχαντιστών στη Ράκα της Συρίας, ενώ τώρα -όπως είπε- οι τρεις έφηβες εκπαιδεύονται σε ειδικό πρόγραμμα για τρομοκρατικές αποστολές.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του Sky News Στιούαρτ Ράμσεϊ, από μυστική τοποθεσία στην Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά ότι “αυτά τα κορίτσια, επειδή είναi μικρά σε ηλικία, χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις μήνες εκπαίδευση πριν αρχίσουν αποστολές”.

Πρόσθεσε, ότι τα κορίτσια ποτέ δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προορίζονται να πεθάνουν στο Ιράκ ή στη Συρία.

Η βρετανική Αστυνομία εξαπέλυσε μεγάλο ανθρωποκυνηγητό για να προλάβει τις τρεις μαθήτριες πριν φτάσουν στο Ισλαμικό Κράτος, μετά που εγκατέλειψαν τη Βρετανία στις 17 Φεβρουαρίου.

Μέλη των οικογενειών τους, που εμφανίστηκαν σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ισχυρίστηκαν ότι οι τρεις έφηβες έδειχναν τρία συνηθισμένα κορίτσια της ηλικίας τους. Έβλεπαν μάλιστα φανατικά και το ριάλιτι με την Κιμ Καρντάσιαν. Δεν πήγαινε το μυαλό τους ότι θα το έσκαγαν για τη Συρία να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι συγγενείς των κοριτσιών εξέφρασαν και υποψίες για το πώς χειρίστηκαν το θέμα οι τουρκικές Αρχές.

tzixantistria Η Ουμ Ασμάχ είπε για τις τρεις μαθήτριες ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προορίζονται να πεθάνουν στο Ιράκ ή στη Συρία

Η πρώην οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος, που μίλησε στο Sky News με το ψευδώνυμο Ουμ Ασμάχ (Um Asmah) αφού λιποτάκτησε, είπε ακόμα για τις τρεις μαθήτριες ότι, “ήταν πολλοί χαρούμενες που θα έρχονταν στη Συρία και στη Ράκα και θα γνώριζαν από κοντά τους περισσότερους από τους τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος”. Και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι ήταν κάτι που τους κινούσε το ενδιαφέρον”.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία πιστεύει ότι περισσότεροι από 600 Βρετανοί ταξίδεψαν στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις και από αυτούς οι μισοί έχουν επιστρέψει στη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα