Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το χτύπημα στο Τέξας από το Ισλαμικό Κράτος προκαλεί αμηχανία στον Λευκό Οίκο

Το χτύπημα στο Τέξας από το Ισλαμικό Κράτος προκαλεί αμηχανία στον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Έλτον Σίμπσον, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Ναντίρ Σουφί, Τέξας, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσει ότι οι δύο ένοπλοι τζιχαντιστές που χτύπησαν στο Γκάρλαντ του Τέξας την Κυριακή ήταν μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Έλτον Σίμπσον και Ναντίρ Σουφί εξαπέλυσαν επίθεση σε μια έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, για να πέσουν αμφότεροι νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιρροή που ασκεί η τζιχαντιστική οργάνωση και δηλώνουν υποταγή σ’ αυτήν, μολονότι δεν σχετίζονται άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος.

Εδώ να επισημάνουμε, ότι αυτή η τακτική ονομάζεται “αυτοοργάνωση” και το γεγονός ότι δεν έχουν σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος δεν σημαίνει ότι δεν ανήκουν και σε αυτό, από τη στιγμή που δρουν αυτοοργανωτικά ως μοναχόλυκοι στο όνομά του.

«Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της, αναφέροντας ότι «δύο στρατιώτες του χαλιφάτου» εκτέλεσαν την επίθεση στο Γκάρλαντ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για μία επίθεση που πραγματοποιείται σε χώρα της Δύσης.

Σχετικά άρθρα