Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόλαση φωτιάς στη νότια Σιβηρία: 15 νεκροί και 80 τραυματίες

Κόλαση φωτιάς στη νότια Σιβηρία: 15 νεκροί και 80  τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σιβηρία,

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 80 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη νότια Σιβηρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χακασίας.

Οι πυρκαγιές καίνε μεγάλες χορτολιβαδικές εκτάσεις και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής ζημιές που αγγίζουν τα 5 δισ.ρούβλια.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Χακασίς, Βίκτορ Ζίμιν, σε βιντεοκλήση του με τον υπουργό Επειγόντων Περιστατικών Βλαντίμιρ Πούσκοφ, ζήτησε επειγόντως βοήθεια αποδίδοντας την αιτία των πυρκαγιών στην ξηρασία και τους σφοδρούς ανέμους.

Ένα δημοτικό σχολείο, κατοικίες και δημόσιες υποδομές έχουν καταστραφεί από τις φλόγες ενώ έχουν σκοτωθεί και πολλά ζώα. Ο Ζίμιν εκτίμησε το ύψος της καταστροφής στα 5 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 96 εκατ. δολάρια).
Τ
έτοιες πυρκαγιές συχνά είναι αποτέλεσμα της πρακτικής που ακολουθούν πολλοί Ρώσοι χωρικοί, να βάζουν φωτιά στα χωράφια τους όταν μπαίνει η άνοιξη για να τα «καθαρίσουν» μετά τον χειμώνα.

Το καλοκαίρι του 2010, εν μέσω ενός παρατεταμένου καύσωνα, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ρωσία από πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτες επί πολλές ημέρες.

Σχετικά άρθρα