Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρχαρίας έφαγε 13χρονο σέρφερ σε γαλλικό νησί

Καρχαρίας έφαγε 13χρονο σέρφερ σε γαλλικό νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Επίθεση Καρχαρία, Ινδικός Ωκεανός, Καρχαρίας,

Καρχαρίας κατασπάραξε τον δεκατριάχρονο σέρφερ Έλιο Κανέστρι (Elio Canestri) στο γαλλικό νησί Λα Ρεϋνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση 15 περίπου μέτρων από την ακτή, σε μία περιοχή όπου απαγορεύεται το κολύμπι εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.

Ο Έλιο Κανέστρι, ανερχόμενο αστέρι του σερφινγκ, δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία και έπεσε από τη σανίδα του.

Στη συνέχεια ο καρχαρίας τον τράβηξε στα βαθιά ξεσχίζοντας ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του σώματός τους.

Οι διασώστες που έφθασαν αμέσως και τον μετέφεραν στην ακτή δεν μπόρεσαν παρά να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του.

Πρόκειται για την δέκατη έκτη επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και την έβδομη θανατηφόρα.

Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη λουόμενη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.

«Συνήθως λέω στα παιδιά να προσέχουν, ότι απαγορεύεται και ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν ακούν», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

«Ακουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν γύρω μου. Και κατάλαβα αμέσως», είπε μία μητέρα που βρισκόταν στην παραλία με τα παιδιά της.

Ανθρωποι που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ανάμεσά τους και παιδιά, περιθάλπονται σε κατάσταση σοκ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο περιφερειάρχης του νησιού ύψωσε την κόκκινη σημαία σε όλες τις παραλίες της δυτικής ακτής και έδωσε εντολή για την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται μετά από επιθέσεις με στοχευμένες επιχειρήσεις κατά καρχαριώνν στις γειτονικές περιοχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Λες Εγκρέτ για να τιμήσουν τον μικρό Έλιο Κανέστρι, ενώ ο επαγγελματίας σέρφερ Τζέρεμι Φλόρες, που έχει μεγαλώσει στο νησί, ανέβασε φωτογραφία του μικρού στο Instagram με το μήνυμα: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο λυπημένος και οργισμένος είμαι. Τόσο νέος!!! Σπαρακτικό γεγονός. RIP».

Σχετικά άρθρα