Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όχλος έκαψε ζωντανή μια γυναίκα που νόμιζε για μάγισσα

Όχλος έκαψε ζωντανή μια γυναίκα που νόμιζε για μάγισσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μάγισσα, Μάγος, Μαύρη Μαγεία, Νότια Αφρική, Πρετόρια,

Αγριεμένος όχλος σε παραγκούπολη της Πρετόριας, πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής, επιτέθηκε να λιντσάρει έναν άνδρα και μια ηλικιωμένη γυναίκα που θεώρησε μάγους. Ο άνδρας τη γλίτωσε, όχι όμως και η γυναίκα που κάηκε ζωντανή από το δεισιδαίμων πλήθος.

Ο άνδρας και η γυναίκα, πολίτες της Ζιμπάμπουε, κατηγορήθηκαν ψευδώς για τον θάνατο ενός μικρού αγοριού.

Το συμβάν σημειώθηκε την Παρασκευή σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό μετά τον θάνατο ενός αγοριού 8 ετών, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη, πέθανε από ηλεκτροπληξία και φυσικά δεν ήταν θύμα μαγείας, όπως πίστευαν οι κάτοικοι.

«Η γυναίκα πέθανε αφού απ’ ό,τι φαίνεται κάηκε ζωντανή από το πλήθος», ενώ «η αστυνομία επενέβη για να σώσει τον άνδρα», ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. «Πήρε εξιτήριο χθες Δευτέρα το βράδυ», διευκρίνισε η Κατλέγκο Μόγκαλ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για το φόνο», όμως οι τρεις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί προς το παρόν κατηγορούνται μόνο για ταραχές. Καθώς «υπήρχαν 500 άνθρωποι, χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις» για να κατηγορηθούν για λιντσάρισμα, εξήγησε η Μόγκαλ.

Την Κυριακή το βράδυ όχλος επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ζητώντας την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων.

Σχετικά άρθρα