Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το βίντεο του μοναχόλυκου τζιχαντιστή που επιτέθηκε στη Βουλή του Καναδά

Δείτε το βίντεο του μοναχόλυκου τζιχαντιστή που επιτέθηκε στη Βουλή του Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό, Οτάβα, Τζιχαντιστές,

Στη δημοσιότητα βγήκε το βίντεο του Καναδού μοναχόλυκου τζιχαντιστή Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2014 αφού σκότωσε έναν στρατιώτη – φρουρό στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα του Καναδά, στη συνέχεια εισέβαλε στη Βουλή του Καναδά, όπου και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μέσα στο Κοινοβούλιο.

Πριν την επίθεσή του ωστόσο, σε βίντεο που είχε γράψει με το κινητό του τηλέφωνο εξηγούσε ότι αποφάσισε να επιτεθεί στο καναδικό κοινοβούλιο σε αντίποινα για τη στρατιωτική συμμετοχή της χώρας στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

«Αυτή η επίθεση γίνεται σε αντίποινα για το Αφγανιστάν και επειδή ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ θέλει να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ. Έτσι είμαστε σε αντίποινα οι Μουτζαχεντίν αυτού του κόσμου. Σκοπός μου είναι να σας δείξω ότι δεν είστε ασφαλείς ούτε στον ίδιο σας τον τόπο, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνετε μια ειρηνική χώρα και να σταματήσετε να εμπλέκεστε στα ζητήματα άλλων χωρών, σκοτώνοντας όσους από εμάς προσπαθούμε να επαναφέρουμε και να εφαρμόσουμε τον θρησκευτικό νόμο στον τόπο μας» έλεγε ο Ζεχάφ Μπιμπό στο βίντεο του.

Σχετικά άρθρα