Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 4 Ιρακινούς πολιτοφύλακες

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 4 Ιρακινούς πολιτοφύλακες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε τη Δευτέρα στο διαδίκτυο ακόμα ένα φριχτό του έγκλημα.

Οι τζιχαντιστές τράβηξαν σε βίντεο, το οποίο διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εκτέλεση 4 μελών σουνιτικής φυλής στην περιοχή Τικρίτ του Ιράκ, οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Στην Τικρίτ έχει ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας ευρεία πολεμική επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης στην οποία συμμετέχουν 30.000 κυβερνητικοί ένοπλοι στους οποίους συγκαταλέγονται ο τακτικός ιρακινός στρατός, παραστρατιωτικές σουνιτικές ομάδες από φυλές της περιοχής και σιίτες πολιτοφύλακες.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ τον Ιούλιο του 2014, ύστερα από ένα μήνα μαχών με τις ιρακινές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του Twitter, που πρόσκεινται προς το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται ότι οι 4 άνδρες είναι μέλη της παραστρατιωτικής δύναμης Σάχουα, η οποία πολεμά στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης και οι άνδρες της στο παρελθόν υπήρξαν μισθοφόροι των ΗΠΑ.

«Η εκτέλεση του πυρήνα Σάχουα του αλ Άλαμ» μπορεί να διαβάσει ο θεατής λίγο προτού ένας άνδρας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έχουν αλλοιωθεί με τεχνική επεξεργασία, πυροβολεί στο κεφάλι τους 4 άνδρες.

Το Δεκέμβριο το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικόνιζαν την εκτέλεση 13 φερόμενων μελών της ίδιας παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολλά στελέχη των σουνιτικών φυλών που έχουν εξεγερθεί εναντίον των τζιχαντιστών λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την απελευθέρωση του Τικρίτ, στο πλευρό των μονάδων της αστυνομίας, των πολιτοφυλάκων και των σιιτών εθελοντών.

Σχετικά άρθρα