Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άστεγο στο Λος Άντζελες (βίντεο)

Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άστεγο στο Λος Άντζελες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άστεγοι, Αστυνομία, Βίντεο, Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λος Άντζελες,

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί στο Λος Άντζελες να σκοτώνουν αφού έχουν ξυλκοπήσει έναν άστεγο.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, δείχνει μια βίαιη λογομαχία ανάμεσα σ’ έναν άνδρα και πολλούς αστυνομικούς στη φτωχή συνοικία Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Οι Αρχές του Λος Άντζελες ισχυρίζεται πως ο άνδρας έγινε στόχος τριών αστυνομικών αφού επιχείρησε να πάρει το όπλο ενός εξ αυτών στη διάρκεια της λογομαχίας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κληθεί επιτόπου για μια κλοπή, επιχείρησαν να θέσουν υπό έλεγχο τον ύποπτο, ο οποίος άρχισε να παλεύει μαζί τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο διοικητής Άντριου Σμιθ.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τότε ένα τέιζερ, εξήγησε.

Στο βίντεο εικονίζεται ένας άνδρας πολύ νευρικός απέναντι σε αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να τον θέσουν υπό έλεγχο.

Στο Σκιντ Ρόου του Λος Άντζελες, όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό υπάρχουν πολυάριθμοι ξενώνες για τους άστεγους της περιοχής, ενώ ορισμένοι έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια της συνοικίας.

Έχουν προηγηθεί πολλές υποθέσεις φόνων Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίες έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το ρατσισμό στις τάξεις της αστυνομίας και για την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2014.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα